fredag 30 september 2016

Månadsrapport septemberDå var det återigen dags för en månadsavstämning, denna gång för september månad. Nu kan man verkligen säga att hösten har kommit, det är dags att ta in utemöblerna efter en sagolik september rent vädermässigt.

Vi har gjort en del inköp, det blev två st köp i Novo Nordisk samt tre st köp i Starbucks. Det är bolag som borde stå sig bra, när väl nedgången på börsen kommer. Dock är jag inte bra på att tajma marknaden utan köper kvalitet som jag tror på långsiktigt.

Nu när det börjar bli lite ruggigt ute, är det skönt att veta att det endast ett par månader kvar tills vi åker på ytterligare en långsemester till bl.a. nedan fantastiska resmål.

Månaden har inte varit någon höjdare på vare sig sparfronten, utdelningar eller att öka på det egna kapitalet, vilket i sig är ointressant kortsiktigt. Det blev i.a.f. 22 000 kr som gick in på aktiedepån samt en liten slant som vi lade undan för en framtida resa på 14 000 kr. Utdelningarna stannade vid 891 kr netto efter avdragen källskatt.

Månaden utgifter var väldigt höga och det känns nästan som att vi redan har tappat det, vi lovade oss själva att vi skulle bita ihop tills årsskiftet. Nu får vi skärpa oss och hålla ut de sista tre månaderna, innan vi ställer om till det mer slösaktiga livet eller i.a.f. lite mer lyx i vardagen. Det skall faktiskt bli skönt att aldrig mer behöva göra en budget...2 kommentarer:

 1. Ser ut på kullarna som ni är på väg till Bohol? Väldigt fina miljöer där. Jag har också ökat i Novo Nordisk under september.

  Mvh,
  Frihetsfonden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer bra :) Novo är enligt mitt tycke nere på väldigt trevliga nivåer, jag har ökat på mitt innehav ytterligare i fredags.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera