lördag 30 september 2017

Lönesamtal - Hoppsan KerstinMin bättre hälft hade nyligen ett lönesamtal med sin arbetsgivare. Normalt sett brukar det ge runt 2-3 procent. Men denna gång, då jäklar skall lönen upp. 20 procent var målet, och döm om min förvåning när jag fick beskedet, att det gick hela vägen in i mål. Det är nästan en helt osannolikt hög höjning.

Det kan behövas när nuvarande regering kommer att försämra villkoren betydligt för vår del under nästa år. Det är höjda flygskatter, bensinskatter, försämrade villkor för tjänstebilsförare, förmånsbeskattning av trängselskatter, höjd skatt på KF/ISK o.s.v.

Mitt lönesamtal som jag hade tidigare i vår gick också väldigt bra, inte i närheten av några 20 procent. Jag fick i.a.f. runt 6 procent, vilket inte är så dumt. M.a.o. ett väldigt lyckat år när det kommer till förhandling av våra löner under 2017.

10 kommentarer:

 1. Stort grattis till er båda, då 20 % är makalöst bra och att ca 6 % ej är fy skam!

  //Sofokles

  SvaraRadera
 2. Hej Sofokles,

  Tackar ödmjukast.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. här blev det ynka 2%, men överlever

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju, det är mer en normal höjning. Hoppas det går bättre nästa år.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Här blev det 2 kr mer hos min ena arbetsgivare. Där jag jobbar extra blev det hela 4,5 kr mer i timmen. Det är tur att man inte är bortskämd med höga lönelyft :-) Får gratulera till era fina löneökningar iallafall.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen höjdare till löneförhöjning, men du har en viktig egenskap och det är att spara undan stora belopp varje månad. Samtidigt verkar du hålla utgifterna i schack.
   Bra jobbat!

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Tack KTM. Jo, jag såg det och kommenterade i tråden nedan på din blogg.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 6. Grattis! Riktigt bra, både glad och avis på dig. Började faktiskt förra veckan fundera på hur jag kunde göra tills våren för att få upp min lön. :)

  SvaraRadera
 7. Tusen tack. Hoppas det gick fint med löneförhöjningar :)

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera