fredag 26 oktober 2018

Månadsrapport oktoberOktober var en underbar månad vädermässigt och den har gått väldigt fort. Jag har även haft en härlig vecka i Spanien med 28 grader varmt och knappt sett ett moln under den tiden. Nu längtar jag till vi skall åka iväg till Asien om ca 1,5 månad, det kommer att bli 4:a goa veckor...

Börsen har varit väldigt sur under oktober och är ner hela 11 %, vi har klarat oss oförskämt bra med en nedgång på 5 %. Vårt egna kapital gick ner med 1,35 %, vilket inte är hela världen. Inkomsterna var återigen grymt bra, men som brukligt nu för tiden även utgifterna. Dock så fick vi ihop följande sparande:

Aktier: 29 940 kronor netto
Amortering: 4 060 kronor netto
Löneväxling: 7 000 kronor brutto

Utgifterna kommande månader kommer fortsatt vara höga då vi planerat en magiskt resa under nästa Jul samt att vi måste fylla på vårt spanska konto med 20 000 kronor för nästa års utgifter. Vidare har vi kvar 15 000 kronor på våra hotell för Asiensemestern samt en extra avsättning för vårt leverne. Men vi får helt enkelt kämpa på...

4 kommentarer:

 1. Klart imponerande med en sparkvot på närmare 50% även om du skriver att du tycker att utgifterna under månaden har varit höga. Med mer normala utgifter, vad hamnar er sparkvot på då?

  SvaraRadera
 2. Tack Berns, Med en mer normal lön bör jag ligga någonstans runt 50 %. Nu för tiden så bränner jag betydligt mer pengar än för några år sedan. I ackumuleringsfasen (ca 5 år) var det viktigare att hålla i slantarna. Har även börjat lönexäxla, vilket sänker sparkvoten betydligt. Vill även poängtera att sparkvoten i sig är inget jag tycker är särskillt viktigt utan det är kapitalet jag sparar och investerar som är det viktigaste.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 3. Har du kvar ditt innehav i LeoVegas? Om så, hur ser du på positionen/bolaget framgent?

  Allt gott.

  Mvh, O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar,

   Nej, jag har inte kvar dem. För en gångs skull var jag snabb och sålde av dem när insiders började sälja av. Det är jag tacksam för idag. De kan säkerligen komma tillbaka, men jag är nu tveksam till att de kommer att nå upp till de uppsatta kommunicerade målen 2020.

   Mvh
   /GL

   Radera