fredag 15 februari 2019

Kalkyl på ett normalt månadssparande inkl. pensionJag tänkte lite kortfattat gå igenom hur det ser ut på det totala månadssparandet, om man zoomar ut och tar med pensionen. Det jag har tagit med i nedan presentation är följande:

- ITPK
- Premiepension
- Allmän pension
- Löneväxling (tjänstepension)
- Utdelningar
- Aktiesparande

Både fru GL samt herr GL har även en ITP2 där vi räknar med att få ut ca 20 000 kronor brutto under  10 år från då vi fyller 55 tills vi blir 65 år. Detta är Ej med i uträkningen nedan, då det är alldeles för svårt att räkna på. Utan det blir grädde på moset.

Högsta tak för allmän pension är 43 309 kronor (16 % av detta belopp), det gäller även för premiepension (2,5 % av detta belopp) som jag har uppfattat det.

Först kommer en uträkning där det är blandat bruttoinkomster med nettoinkomster. Dock kommer vi att justera för detta lite längre ner i inlägget. Nedan kan vi se att månadsbeloppet för en "normal månad är hela 77 694 kronor som går till ett sparande för familjen.


Om vi tar och räknar på en skatt på 30 % i framtiden, så ser vi att nettobeloppet vi skjuter undan per månad för en framtida tidigarelagd pension hamnar på hela 67 885 kronor per månad. Det är inte så illa pinkat faktiskt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar