lördag 7 september 2019

Månadsrapport augustiAugusti månad har susat förbi med en väldans fart och jag har hunnit arbeta i dryga 3 veckor nu. Det var oerhört tungt och komma tillbaka till jobbet, det var en av väldigt få gånger jag t.o.m. hade lite ågren för att komma tillbaka till arbetet. Vi hade en helt fantastisk semester med ett underbart väder. Dock så behöver jag inte deppa särskilt länge, utan det är dags för en veckas semester om dryga 3 veckor där det bär av till Spanien igen.

Det egna kapitalet minskade med några tusenlappar under augusti månad. Börsen backade under månaden, så det kanske inte är så konstigt, oavsett är det inget vi bryr oss om utan vi kör på som vanligt med inköp av aktier.

Det blev inga jättesummor kvar efter att semestern kostade en hel del (som vanligt nuförtiden), inget snålande här inte. Det blev i.a.f. några kronor kvar som redovisas enligt nedan.

- Utdelningar 387 kronor netto
- Aktiesparande 22 000 kronor
- Amorering 4 000 kronor
- Löneväxling 14 100 kronor brutto (9 900 kronor netto)

Utdelningarna har nu nått upp i ca 108 000 kronor netto efter avdragen källskatt. "Det tar sig som mordbrännaren sade". Vi borde komma upp i runt 122 000 kronor netto i december månad, några tusenlappar före vår prognos som vi gjorde år 2014, där vi började med 0 kronor i aktiekapital. Riktigt kul att se att vår aningen aggressiva prognos ser ut att hålla, i.a.f. hittills. Saker kan hända eller förändras framöver, men då kommer vi att ha 10 000 kr per månad i utdelningar att betala räkningarna med.


8 kommentarer:

 1. Kul att se att planen håller så långt!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon,

   Verkligen, bara att hålla tummarna för att jag kan fortsätta på den inslagna vägen.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Så inspirerande att läsa om era framsteg! Själv startade jag 2015 och rör mig med lite mindre belopp. Det låter härligt att åka till sydligare breddgrader nu när hösten är här :)

  Mvh I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeringsundersköterskan,

   Kul att ni gillar det. Härligt att ni har investerat under några år, hoppas det går bra för er. Skall bli skönt med en veckas break i höstmörkret 😊

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Likt tidigare kommer jag med beröm för er, ty ert kämpande, motivation tillika målmedvetenhet bär frukt. Ni är en sann inspiration och varje rapport är ett nöje att läsa!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock för ert beröm, det glädjer mig 😊 Ni är alltid lika trevlig och de underlättar att höra den positiva orden under denna långa resa som har några år kvar till vi är i mål. Men jag lovar att vi skall klara det till slut.

   Mvh
   /GL

   Radera