måndag 2 september 2019

Inköp BP samt RDS



Förra veckan utökade jag mitt innehav i RDS samt BP, jag köpte för runt 180 000 kronor jämt fördelat mellan bolagen. Kommer förmodligen ligga lågt på köpsidan ett tag framöver och se vilken riktning börsen tar. Känner ingen brådska att köpa för mycket, tror det kan dyka upp bra köplägen längre fram, då gäller det att ha lite torrt krut kvar.

8 kommentarer:

 1. BP har jag med i mitt ISK på Nordea, stabil utdelare och ett plus med den aktien och även american shipping jag har är att det inte dras någon utdelningsskatt på dom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, det dras ingen källskatt, dock får du betala en Adr fee på 0,005 USD per aktie.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Det var ett rejäl post du köpte, något du vill utveckla eller skriva om på bloggen? Har följt dig ett tag och har inte sätt dig göra sådana stora köp därav frågan.

  Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown,

   Ja, de blev en större post i respektive bolag. Jag har gjort lite större köp tidigare, senast i januari månad (Mekonomen). Tyckte att bolagen såg aptitliga värderade ut och vill äga mer i utländska valutor. Ägde bolagen innan och tyckte att det var dags för en ökning av min ägarandel.

   Mvh
   /GL

   Radera
  2. ok, Tack för att du tog dig tid att svara

   Tack för en bra blogg

   /Staffan

   Radera
  3. Tack själv Staffan :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Hej GL!
  Jag äger själv lite oljebolag(energibolag) Fast inte de stora drakarna. De står inför stora utmaningar hur de ska kunna växla över till grönare energi. Någon av dem kommer säkerligen lyckas men problemet är att veta vilka. Nu när Norska oljefonden ska börja sälja av RDS kan det vara en risk tror du? Hur ska man se långsiktigt på den här typen av aktier tror du?

  /Mobil1

  SvaraRadera
 4. Hej Mobil1,

  Jag skall försöka återkomma med ett svar i ett separat inlägg framöver.
  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera