söndag 26 juli 2020

Månadsrapport juliPassar på att göra en aningen tidig månadsrapport, då jag har fullt upp med att njuta av semestern. Hade bokat padeltid kl 17:00, men såg då att det krockar med sista ligamatchen för Liverpool. Fick helt enkelt boka om den tiden, å andra sidan är det aningen för varmt för att spela ändå så här års vid den tidpunkten på dygnet (läs Spanien).

Börsen tuffar på uppåt som om det inte fanns någon morgondag. Det är inget jag jublar för, utan vill helst handla så billigt som möjligt då jag kommer att vara nettoköpare under en hel del år framöver. För att kunna handla aktier/fonder gäller det att ha ett bra cashflow och anser att vårt är skapligt med tanke på våra förutsättningar.

Månadens avsättningar:

Löneväxling: 19 460 kronor brutto (ca 13 600 kronor netto vid 30 % framtida skatt)
Aktiesparande: 32 000 kronor netto

Till ovan ramlar det in en hel del utdelningar med jämna mellanrum som utökar vårt redan bra cashflow. Blir mer och mer övertygad om att vi skall klara våra högt uppsatta mål.

Kan vi fortsätta tugga på med dryga 45 000 kronor netto varje månad, så skall vi nog kunna skrapa ihop tillräckligt för att överge våra arbeten inom dryga 6 år om vi skulle känna för det. Vi vill ha en del marginal innan vi tar steget, dessutom har vår minsting ett antal år kvar i skolan. Så länge han går i skolan kommer vi att fortsätta arbeta.

Tog en bild från vår takterass nedan, då vi har semester kanske man skulle kunna ta och hälla upp en GT innan match och börja på att läsa Börspsykologi av den utmärkta författaren Cristofer Andersson.4 kommentarer:

 1. Hur kommer det sig att ni vill vänta tills barnen slutar skolan innan ni slutar arbeta. Själv har jag haft lite stress att hinna med ledig tid med barnen.

  SvaraRadera
 2. Vi har ingen stress över huvud taget. Jobbar sällan/aldrig mer än 40 h i veckan samt att jag är involverad som ledare i grabbens lag. En av flera olika orsaker är att det är dyrt med bostäder i storstäderna och vill gärna vara med att hjälpa till. Det var lite annorlunda på min tid angående bostadsmarknaden och då är inte jag lastgammal direkt.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 3. Hej,

  hur hinner ni med att jobba, vara i Spanien och få ihop det med barnen? Är ni i princip bara i Spanien när barnen är lediga och så?

  SvaraRadera
 4. Hej SF,

  Vi är ofta i Spanien på våra semestrar, åker även runt i världen runt Jul. Senast var vi i Kuba, Mexiko samt USA. Året innan var vi runt i Asien. Vi vill fortfarande resa runt och se oss omkring i världen trots att vi har ett boende i Spanien.

  Vi har båda ca 7 veckors semester, men har även en hel del sparat sedan tidigare år. Det gör att man hinner med en hel del om man planerar smart.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera