lördag 13 februari 2021

Portföljuppdatering

 


Tänkte jag skulle redovisa vår största portfölj samt vilka aktier som ingår den väskan, innan bloggen går i pausläge. Det är lite gott och blandat med några tillväxtcase blandat med utdelningsbolag inom olika branscher. Vi har några andra konton via andra mäklare med fonder samt andra aktieinnehav, dock så är de inte i paritet storleksmässigt som denna. 
16 kommentarer:

 1. Fin portfölj, har flera av innehaven själv!, hur gör du med Plejd efter fredagens rusning, skalar du av eller behåller? är lite kluven där själv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar 😊. Jag behåller mina Plejd, kommer en del spännande från deras sida. Skall gå igenom Schneiders Weiser och se om de kan bli ett hot på sikt. I dagsläget är de inte det, i.a.f. Inte i Sverige och Norge.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Sålt ditt McDonalds innehav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, har endast några aktier kvar som en bevakningsposition.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Kul med en skärmdump från din portfölj, det är lite mer påtagligt att se det så. Om jag förstår rätt har du många fler innehav, men dessa är de största? Hur stor procentuell del av portföljen är de innehav som visas ovan?

  Även lite kul att du kör Nordea Investor... vi har lite småslantar där för test.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du uppskattar det 😊. Det stämmer som jag skriver att det är den klart största portföljen som jag har på Nordea. Har faktiskt ingen aning i skrivande stund hur mycket det är på de andra mäklarna, men det är ett bra belopp. Fondportföljen är som att se på färg som torkar. Det får tuffa på helt enkelt.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Mitt GAV på Mowi är 35 kr :) synd bara att de sänkt utdelningen så drastiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du inte vara missnöjd med 😊. Snyggt jobbat. Ja, de är inte i närheten av tidigare nivåer. Dock så har Corona påverkat dem en hel del.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Kul att se din portfölj. De flesta blogg och twitterprofiler är ju väldigt "tillväxt ELLER utdelning". Men varför inte blanda helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ola,

   Tackar. Ja, varför inte 😊. Känner att jag har en bra mix.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 6. Hej Grazing Lady. Har läst din blogg från och till under en längre period men minns inte allt jag läst historiskt. Har ni barn? Jag och min familj befinner oss just nu i en situation där jag gärna hade köpt en lägenhet eller hus i södra Europa för att kunna nyttja så ofta som möjligt men fortfarande vara skrivna i Sverige. Går det över huvud taget att få ihop en hygglig tid där nere varje år med barnen i skolålder? Innan de början skolan förstår man ju men med förutsättningen att man vill ha sin bas i Sverige- hur många veckor om året är realistiskt att vara där? Jobb på distans för oss föräldrar går att lösa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym. Kul att ni är en återkommande läsare. Ja, vi har två barn i skolålder. Vi upplever att vi har den tiden, å andra sidan tar vi ut ca 9 veckor semester per år och det blir någonstans mellan 5-7 resor per år under normala förutsättningar.

   Lyckades dock med 5 resor förra året trots Corona, vilket vi är nöjda med. Vår familj har inte varit hemma på semester en enda dag under 10 år. Vi åker alltid utomlands när vi har semester. Vi kan även jobba nere i Spanien och gör det emellanåt, de kan sticka i ögonen på en del kollegor, vilket gör att vi inte skyltar med det utåt.

   Vi har inte ångrat det en enda dag att vi köpte lägenhet i Spanien, livskvalitet utan dess like. Har ni möjlighet att köpa och tiden att vara där nere, så hade jag inte tvekat en sekund.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
  2. Hej!
   Tack för svar. Hur får ni ihop det med barnens skolgång? Eller ni är där nere bara under lov?

   Radera
  3. Hej,

   Vi är enbart nere med barnen när de har lov. Långresor utanför Europa över Jul, brukar vi ansöka om ledighet för barnen. Det har aldrig varit något problem och få ledigt. Vidare åker vi ner själva emellanåt eller med vänner.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera