torsdag 11 mars 2021

PortföljvolatilitetPersonligen tycker jag att det är riktigt kul när det går bra för de flesta investerare därute, börsklimatet är gynnsamt och det slås nya all time high i parti och minut. Ser även att en del skriver att de passerat nya milstolpar om 100 000 kr i portföljökning, vilket är superkul och gör att de får blodad tand på sin fortsatta investerarresa.

Har man en portfölj på 3-5 miljoner kronor har man för det mesta gjort ett makalöst bra jobb med att komma upp i de nivåerna. Dock så förstår jag inte riktigt nyttan med att skriva att man ökar portföljvärdet med 100k med en portföljstorlek enligt ovan med nya inlägg. Det är ju den dagliga volatiliteten i portföljen mestadels, antingen upp eller ner. Själv kan jag tycka att det kan vara kul och nå en ny miljongräns vid de summorna, men inget jag fäster någon större vikt vid. 

Det verkar inte finns någon övre gräns för optimismen kring dagens börs, detta gör att jag börjar bli aningen orolig. Agerar jag på detta idag? Nej, jag sitter still i båten ett tag till då jag inte har kunskapen eller turen till och tajma marknaden. Dagens portfölj som jag har investerat hos Nordea har i dagsläget 18 innehav. Imorgon är en ny dag...
4 kommentarer:

 1. Man får väl ta detta med bubblor och all time high med en nypa salt. jag skulle säga att det gäller för vissa typer av bolag men inte för andra. Vår egen portfölj har verkligen inte stuckit iväg som någon raket, utan har snarare gjort en ganska modest återhämtning från pre-covid och vi ligger nu på plus-sidan i värde. har du investerat kraftigt i tech, solceller, elbilar, digitala trender etc, ja då befinner du dig antagligen i en rejäl bubbla och gör bäst i att sälja. Men går det att påstå att Exxon, AT&T, Akelius D, Axfood, Tele2, Telia, Altria, Swedbank med flera har "bubbelstatus"? Nej skulle jag säga, tvärtom är det nu folk börjar sälja av sina feta vinster från de bubblande sektorerna och flytta över till undervärderade sektorer som bank, finans, telekom, energi etc.

  Det verkar dock som om det fortfarande finns optimism att satsa på t.ex. Tesla, av gårdagens stora uppgångar på Nasdaq och Dow, när våran egen värdekoncentrerade portfölj ökade med blygsamma 0,05% :)
  Vi skriver bara inlägg när vi har nått en ny miljon, det kan som sagt diffa en del från dag till dag även på en tremiljoners-portfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart är det som så att sk. värdebolag inte har hängt med tillväxtbolagen. Å andra sidan, växer ej vinsten i bolagen så...Har själv ingen aning vad som händer med börsen på relativt kort sikt, faller börsen kraftigt så åker de flesta bolagen med ner oavsett om de heter Swedbank eller Tesla (äger ej något av nämnda bolag).

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Jag brukar riva av ett lite blogginlägg när jag passerar en miljongräns. Uppåt alltså, inte neråt :-)
  Även att läsa om andra som passerar milstolpar brukar få mig på gott humör. Deras glädje smittar av sig så att säga.

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra 😊. Ser att det tuffar på riktigt bra för din del, riktigt kul. Håller med, gläds med andras framgångar.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera