torsdag 4 september 2014

Inköp McDonald'sIdag hade jag förmånen att öka på mitt befintliga innehav i McDonald's, det blev ytterligare 30 st aktier i detta fina bolag. Köpkursen landade på 92,90 USD, någon dollar billigare än föregående köp å andra sidan har tyvärr dollarn stärkts mot kronan.

Förhoppningsvis kan aktien trilla under 90 USD, då blir det mer aktier i McDonald's. Totalt innehav är 61 st, det finns utrymme för betydligt fler...

4 kommentarer:

 1. Ökade själv idag på 91.05 USD. Vad tror du om McDonalds framöver? Har ju vart en hel del dåliga nyheter på sistone. Ligger själv ganska tungt i Macdonalds (487 aktier) Hur som helst tror jag Macdonalds kommer bli bra att äga på lång sikt :-)

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis är jag av uppfattningen att jag tycker den är köpvärd kring dessa nivåer, då jag är nettoköpare. Detta är absolut inget köpråd, utan var och får bilda sig en egen uppfattning.

  Kortsiktigt dåliga nyheter, ger köpelägen i stora drakar som MCD. Jag tror att de kommer leverera fina utdelningar till mig under väldigt många år.

  SvaraRadera
 3. Vart lutar de långsiktiga trenderna framöver kring mat och restaurang mat?
  Är den kanske mer medvetna val med högre grad av hälsoinsikt och lägre miljöpåverkan genom bl.a mindre kött och närproducerat. I så fall, hur hänger MCD med? och/eller lyckas dom styra trenderna, vad innebär detta i så fall?
  Själv avskyr jag MCD's mat och restaurangkoncept och det kanske lyser igenom.

  SvaraRadera
 4. Jag äger MCD för att det är ett oerhört starkt varumärke, de har bevisligen tjänat pengar under väldigt många år, och kommer göra så framöver. Tror även att de kommer att kunna anpassa menyerna efter rådande trender.

  Utdelningshöjningarna kommer ej vara i paritet med tidigare år, men jag räknar med höjningar runt 8% årligen. Det är bl.a. utdelningarna som jag skall leva av i framtiden och priser runt 90 USD tycker jag är ett riktigt bra pris långsiktigt som en ingångsnivå.

  Själv kan jag tycka att en meny från MCD kan vara riktigt gott någon gång emellanåt.

  SvaraRadera