söndag 21 september 2014

Utdelningshöjning Philip MorrisPhilip Morris meddelade för ca 2 veckor sedan att man höjer utdelningen med dryga 6% från 0,94 USD till 1 USD. Detta är ju naturligtvis trevligt då man redan innan har en hög YOC. Önskar gärna fylla på med mer PM, men vill att den kommer ner på nivåer kring 80 USD eller strax under.

Förhoppningsvis kan MCD vara nästa bolag att höja utdelningen inom en väldigt snar framtid. KMI har ju redan meddelat att de skall höja utdelningen markant framöver. Visst är det underbart att vara ägare till stabila bolag med stora, ökade kassaflöden.

4 kommentarer:

 1. McDonalds meddelade härom dagen en höjning med 4,9%. Ännu mer goda nyheter :)

  SvaraRadera
 2. yesbox dom har redan höjt till 0,85.
  Goda och goda nyheter kan man ju diskutera då dom 2 år i rad "bara" har höjt med 5%
  Åren innan låg dom på 10% samt 14% tror jag.

  SvaraRadera
 3. MCD har höjt utdelningen de senaste 10 åren med ett snitt på ca 20%, risken finns att man blir väldigt besviken om man tror att de kan fortsätta i den takten. De har öven återköpt 20% av ens egna aktier under denna tid.

  Jag själv tror att de kommer kunna hålla en takt på ca 8% årligen under många år framöver. Jag är även nöjd med att de endast höjde med 5%, då det är viktigt att hålla utdelningsandelen på en hållbar nivå långsiktigt.

  SvaraRadera