torsdag 18 september 2014

Utdelning McDonald's
Igår fick jag in en utdelning från McDonald's på kontot som resulterade i 179 kr brutto, vilket det drogs en källskatt på 15%. Dollarn kostade 7.12 vid utdelningstillfället.

Då jag har ökat i bolaget kommer utdelningen att vara betydligt större vid nästa utdelning som bör bli av under december månad.4 kommentarer:

 1. Jag har själv ett mindre innehav i McDonalds som jag hade tänkt att utöka på sikt.
  McDonalds har under många år varit en stabil kassamaskin och jag hoppas att det kommmer att vara så framöver. Hur är din syn på det ökande antalet artiklar kring "Peak Burger"?
  http://www.businessweek.com/articles/2014-09-04/fast-food-chains-growth-in-u-dot-s-dot-may-have-peaked

  SvaraRadera
 2. Jag tror att de kommer att kunna växa ett bra tag till, då vi ser en allt ökad medelklass som har råd att äta på MCD. Jag är av uppfattningen att vi Ej har nått en s.k. "Peak Burger".

  Jag äger bl.a. MCD, då jag tror att de kommer att kunna leverera ökade utdelningar under väldigt många år framöver och anpassa sig till rådande trender.

  SvaraRadera
 3. Mcd höjer utdelningen nu i December till 0.85 dollar per aktie. Jag delar samma tankar som dig. McDonalds kommer sälja bra med hamburgare även om 20 år. Visst kommer det finnas svackor ibland men så är det ju i alla branscher :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, hur kunde jag ha missat detta :) Vid tillfälliga problem är det ypperliga tillfällen att öka på innehavet.

  SvaraRadera