lördag 22 november 2014

Utdelning Kinder MorganKinder Morgan delade ut 400 kr brutto till oss i veckan, där dollan kostade 7,40 vid utdelningstillfället. Vi har endast 26 kr kvar, tills vi når vårt utdelningsmål på 7 000 kr för året. Detta kommer vi att klara av med några hundralappars marginal, då McDonald's delar ut i december. Nästa års mål är på 21 000 kr, ett väsentlig högre mål som jag tror att vi kommer att uppnå.

8 kommentarer:

 1. Kul - mitt mål för 2014 är 60000 före skatt, vilket kommer att uppnås nu december. Nästa år är målet 75000. Vill nå 10000 i månaden 2017 dvs 120000 det året... Kör mycket nordamerikanska aktier och återinvesterar alltid utdelningar varje månad i nya köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort grattis till dig. Det är fantastiska utdelningar du får varje månad. Vi är inte i närheten ännu, men har en förhoppning om att vara där om ett antal år.

   Mvh

   Radera
 2. Snyggt jobbat men jäklar vilken ambitionsnivå ni har. 200% i utdelningsökning för nästa år är inget för fegisar. Har du lust att åta jobbet att förvalta vår depå? :-)

  SvaraRadera
 3. Tackar, tackar. Ja, er depå skulle jag inte tacka nej till :) Herregud vilka summor...Trägen vinner förhoppningsvis till slut, det är några år kvar till vi kommer upp i till er nivå, men det får ta den tid det tar och vi skall ha riktigt roligt på vägen.

  mvh

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hoppas att det framgick att jag var avis på din utdelningsökning och inte försökte slå mig på bröstet över att vårt depåvärde är rätt ok för tillfället. Själv anser jag att depåvärdet är av underordnad betydelse och direktavkastningen är det jag jagar. För nästa år kommer min utdelningsökning sannolikt att understiga 10% vilket är alldeles för dåligt så det är inte konstigt att jag är avundsjuk :-)
  Mvh//Chansar medt

  SvaraRadera
 5. Hej. Jo, det framgick allt :) Är av samma uppfattning, är inte ett dugg intresserad över hur själva förmögenheten ser ut, det är delvis utdelningarna man skall leva av och samtidigt det som är det väsentliga.

  Jag hade gärna haft en utdelningstillväxt på 200% årligen, men det är tyvärr endast möjligt i ett tidigt skede av portföljbygget, då vi investerar tungt i samband med låg initial utdelning. Men jag är naturligtvis oerhörd nöjd med utvecklingen så här långt. Kan man bara få en sättning i marknaden så att man kunde få handla aktier som inte är så förbaskat dyra, skulle jag bli väldigt glad :)

  Återinvesterar du endast utdelningarna, eller tillför du även nytt kapital månadsvis?

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att du uppfattade mig rätt och inte tolkade mitt inlägg som en dryg kommentar.
  Utdelningarna återinvesteras alltid men då vi ligger i en traditionell aktiedepå så ryker 30% i skatt men det som blir över går tillbaka i nyinvesteringar.

  Vi har som ambition att försöka tillföra nytt sparkapital månadsvis då det är en förutsättning för att komma upp i de 10% i utdelningsökning som vi har som målsättning. Tyvärr så är vi genant usla på att spara trots att vi har helt ok löner. I år kommer vi tragiskt nog ha ett negativt utflöde från depån då vi i januari plockade ut drygt 200 000 kronor för att täcka vår vardagskonsumtion. Under året så har vi dock tagit oss i kragen så utfödet för året stannar förhoppningsvis på noll men det är naturligtvis inte tillräckligt för att uppnå 10% i avkastning.

  SvaraRadera
 7. Med 10% i årlig utdelningsökning går det fort, speciellt med tanke på storleken på era utdelningar. Ni har redan en fantastisk grundplåt, vilket gör att ert nysparande ej påverkar särskilt mycket, snöbollen är ju redan stor och växer sig allt större, ni är bara ca 3-4 år bort till och kunna äga er tid. Bra jobbat och ett stort grattis till er.

  Mvh

  SvaraRadera