onsdag 3 december 2014

Månadsrapport november
Då var vi inne i december månad, dags att publicera rapporten för november månad. Ytterligare en månad med en betydligt sämre sparkvot än vår genomsnittliga målsättning på 60%, vi lyckades enbart spara dryga 50% av vår nettolön, det känns lite motigt för tillfället. Förmodligen får vi sänka vår ambition en aning, då vi kommer få kämpa rejält för att nå upp till 60% långsiktigt. Eventuellt kör vi på ett år till med denna målsättning och ser om det är möjligt med denna sparkvot.

Problemet detta år har varit alla resor, det suger rejält med kapital. Vi har sagt varje år att vi borde minska mer resandet, men vi har inte riktigt lyckats. Jag tror ej att vår familj skulle klara av denna "resa" vi nu genomgår, mot att bli delvis ekonomiskt oberoende, utan att ha dessa s.k. "treats". Skall jag vara helt ärlig är det ingen dans på rosor och ligga på en så stor sparkvot med en familj på 4 personer, men om 4 år skall vi minska ner vårt månadssparande rejält. Det är bara och bita ihop några år till och då kan det vara skönt att ha några resor att se fram emot.

Några positiva saker är att vi nu har ökat vårt egna kapital med 998 000 kr på 1 år och 11 månader det är verkligen något vi kan vara stolta över, speciellt då vi varit sparsamt exponerade mot aktiemarknaden. Denna månad lade vi undan 15 500 kr till framtida resor, 16 500 kr till aktiekontot samt att vi erhöll 341 kr netto i aktieutdelningar, totalt 32 341 kr för november månad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar