lördag 20 december 2014

Utdelningar barnportfölj 2014Samtliga utdelningar för barnportföljen 2014 summeras enligt nedan.

 • Exxon Mobil 202 kr
 • McDonald's 259 kr
 • Statoil 292 kr

Total summa: 753 kr

Nästa år bör vi nog ha som målsättning att minst 10-dubbla denna summa, då samtliga inköp har gjorts i slutet av detta året.


8 kommentarer:

 1. Härligt med utdelningar! Rejäl ränta på ränta effekt tills det att barnet får tillgång till pengarna. När jag väl får barn kommer jag inleda ett barnsparande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, utdelningarna har gott om tid att "götta" till sig, det ihop med återinvestering skall nog ge ett fint resultat till slut.

   Radera
 2. Varför denna hets att spara till sina barn. Jag fick minsann inget av mina föräldrar och att ha börjat på noll har varit en riktig erfarenhet. Barn lär sig inget av livet av att födas med ett stort startkapital.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner ingen hets alls, utan har förmånen att investera ett ansenligt belopp till barnen och ge dem en möjlighet till att:

   1: Fortsätta bygget med portföljen...
   2: Hjälp till ev insats vid köp av lägenhet (slippa topplån)
   3: Körkort

   Har själv byggt upp allting från noll utan någon hjälp utifrån, jag är av uppfattningen att det handlar om att ge barnen rätt värderingar...

   Radera
 3. Eh? Hur tänkte du nu? Även jag fick börja från noll men om jag fick välja mellan det eller en rejäl bottenplatta så är valet inte svårt. De eventuella erfarenheter jag då skulle förlora skulle jag kunna vara utan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte göra annat än hålla med. Det kan vara skönt att slippa ha ett extra stressmoment som exempelvis pengar kan medföra. Dessutom handlar det inte om några jättesummor. Det är ju inte som så att de får flera miljoner då de fyller 18.

   Radera
 4. Jag och min fru har sparat barnbidrag, födelsedagspengar och annat till vår son som nu är 5 år. Vi sparar endast i stabila, relativt högutdelande, aktier. Tanken är att hans portfölj genererar utdelningar som vi kan använda till att köpa exempelvis en cykel, en snowracer, kläder eller en resa. I dagsläget genererar hans portfölj 5000 kr per år och det gör att många av våra inköp finansieras av sig själv. När han blir lite äldre, och portföljen större, kommer utdelningarna ge honom större möjligheter att exempelvis åka på språkresa, ta körkort o.s.v.

  Vi använder Avanzas "barnspar" och pengarna kommer inte ges till honom som en klumpsumma när han är 18. Vi kan ge han pengarna eller aktierna när vi känner att tiden är rätt och vi behöver inte ge allt på en gång heller för den delen.

  Jag har själv jobbat sedan jag var 13 och kommer definitivt se till att min son också säljer jultidningar, sommarjobbar och förstår vad arbete är och pengars värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en mycket sund strategi. Lycka till med Era investeringar.

   Radera