onsdag 14 januari 2015

Inköp BHP Billiton Plc



Idag genomförde jag ett inköp i BHP Billiton Plc, det blev 80 st aktier till ett pris av 39 USD. Dollarn kostade 8,04 vid inköpstillfället. Jag måste säga att jag är extremt nöjd med priset jag fick betala för min initiala investering, vi får hoppas på ytterligare en "körare" nedåt så att man kan få handla på sig lite fler aktier. Det enda man kan klaga på är den svaga svenska kronan, men det jämnar säkerligen ut sig över tid.

Direktavkastningen vid mitt inköp var på 6,2%, vilket jag anser är helt fantastiskt för ett bolag som har höjt utdelningen varje år sedan 2002. De delade ut 0.275 USD 2002, förra året delade de ut 2,42 USD, det är ingen blygsam utdelningstillväxt för den bransch som BHP Billiton verkar inom. Är helt övertygad om att de kommer repa sig inom något eller några år, under tiden tar jag tacksamt emot lite trevliga utdelningar.

6 kommentarer:

 1. Jag köpte för någon vecka sedan på strax över 40. Kan förhoppningsvis också jag öka inom kort.
  /H

  SvaraRadera
 2. Gratulerar till ett bra köp. Jag vill gärna dubbla nuvarande innehav, tyvärr så drog den iväg 5% sedan inköp igår.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Måste säga att jag kommer ta efter dig i det här innehavet. planerar att göra ett senare köp idag för att komma in. Fantastiskt bolag med stabil utdelning. kliver vi ner ännu mer så blir det mer köp.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tycker att det är en väldigt attraktiv värdering kring nuvarande nivåer, med en fantastisk utdelning. Är man långsiktig kan man åtnjuta väldigt trevliga utdelningar, men man skall ha klart för sig att det är ett cykliskt bolag där kursen kommer att vara relativt volatil. Detta är inget som skrämmer mig utan tvärtom, jag älskar att ta tillvara på tillfällen som som det här. Detta är ingen köprekommendation utan endast mina personliga tankar kring BHP Billiton.

  SvaraRadera
 5. Jag har svårt att hitta tydlig information om bolagets totala utdelning för detta året, 2015... något du kan hjälpa mig med?

  mvh

  SvaraRadera
 6. Se gärna bifogad länk från igår. http://www.ft.com/intl/cms/s/0/3b523c6c-bbaa-11e4-aa71-00144feab7de.html?siteedition=intl#axzz3SjGZqZce

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera