lördag 22 augusti 2015

Inköp FortumJag fortsatte på den inslagna vägen och fyllde på portföljen med ett defensivt bolag som jag haft på bevakning ett bra tag, den har gått ner från ca 21 € till 14,97 € som jag betalade. Det blev 320 st denna gång, jag kommer förmodligen att dubbla detta innehav inom en inte allt för avlägsen framtid.

En väldigt bra direktavkastning samt en (enligt mitt tycke) låg nedsida gör detta till en investering som jag känner mig väldigt bekväm med, kanske ingen kursdubblare men delar alltid ut bra med pengar till sina aktieägare.

3 kommentarer:

 1. Hur ser Fortums framtidssatsningar ut på att producera el 10-20 år fram i tiden? Är det kärnkraft som gäller eller är det satsningar på sol, vind, vatten?

  SvaraRadera
 2. Hej Texas Ranger,

  Jag föreslår att du börjar med att gå in på Fortums hemsida om ni finner bolaget intressant. Min uppfattning är att de tjänar bra med pengar och kommer att fortsätta med det även i framtiden.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 3. Ok. Jag tittar i årsrapporten/hemsidan. Frågan ställdes bara för att du redovisade ett köp på bloggen och jag tyckte det vore intressant att få höra lite vad du tänker om framtiden för det bolag du köpt in dig på.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera