torsdag 27 augusti 2015

Utdelning Statoil



Utdelningen från Statoil kom in på kontot idag, vi erhöll 512 kr där den norska kronan kostade 1,02. Den totala utdelningen t.o.m. augusti landar på 18 631 kr netto, endast 2 369 kr kvar till årsmålet, som vi bör klara av med en bred marginal.


Nedan kan man se vår långsiktiga målplan för hur vi bör takta för att klara av vårt mål för passiva inkomster. Baserat på de innehav vi har idag kommer vi att få in ca 29 000 kr netto nästa år och detta är om vi skulle sluta att investera i fler aktier, vilket inte kommer att hända, utan vi kommer att fortsätta mata in ca 30 000 kr i månaden samt utdelningar till aktieköp. Det gör att vi ligger en bra bit före vår prognos, men vi kommer att blanda in en hel del utdelningsaktier som inte kommer att en hög initial direktavkastning såsom Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Norfolk Southern m.fl.

Ovan gör att vi säkerligen kommer att vara i närheten av de 37 000 kr som vi har som mål under 2016 redan i januari månad, resten av de månatliga insättningar 2016 kommer att vara en ren bonus mot plan. Fortsätter vi i den här takten kommer vi att kunna kapa ett eller två år, det hade ju inte gjort ont. Det gäller under förutsättning att inget bolag slopar eller sänker utdelningen rejält.





4 kommentarer:

 1. Tjena,
  vad kul att det går så bra för er och resan mot ert mål. De där bolagen med lite lägre direktavkastning idag har ju en riktigt fin utdelningstillväxt och kommer bidra rejält på lång sikt i utdelningsjakten.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko,

  Tack det var snällt sagt. Du har helt rätt i ditt resonemang, jag delar din uppfattning och vill gärna ha en portfölj med både hög (SHB, PM, KM) samt lite lägre utdelning (Disney, JJ, PG) men även mellanregistret (Castellum, HM) med lite högre högrevutdelningstillväxt än högutdelarna.

  Ser även att du matar på med inköp av väldigt fina bolag. Lycka till med dina investeringar.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag skulle vilja skicka min bok till dig, en ny handbok i privatekonomi. Återkom gärna med din adress till joelohrn@gmail.com.

  SvaraRadera
 4. Hej Joel,

  Tyvärr, den gubben går inte...Jag vore väldigt obegåvad om jag skulle dela ut min hemadress till höger och vänster.

  SvaraRadera