tisdag 15 september 2015

Champangen är öppnad...Vi har haft den stora förmånen att få till lite bättre förutsättningar när det gäller våra inkomster, vilket vi är väldigt glada över. Ca 5 000 kr netto per månad, ger hela 60 000 kr årligen, det är en rejäl summa som vi kan öka på vårt sparande med. Totalt sett innebär det att våra inkomster bör hamna på runt 59 000 kr per månad samt ytterligare 4 000 kr i utdelningar per månad under nästa år (2016).

När vi startade denna dagbok (jan 2013) kan man se i våra gamla månadsrapporter att vi erhöll runt 45 000 kr netto i månaden, en helt galen ökning på 14 000 kr netto per månad utan att byta arbetsgivare. Hårt arbete lönar sig i längden, detta i kombination att vi gjort en fantastisk resa när det gäller att få ordning på torpet avseende vår ekonomi i helhet. Naturligtvis är det väldigt mycket tur inblandat, men vi ber inte om ursäkt för det, å andra sidan är vi som vanligt ödmjuka samt tacksamma inför vår nya situation.

Korken på champangen är kastad, nu blir det ett glas eller två ikväll till Champions Leauge match mellan PSG-Malmö ikväll.

12 kommentarer:

 1. Grattis!

  5000 NETTO är ingen dålig löneförhöjning.
  Kan man anlita er vid nästa lönesamtal? :-)

  Njut av skumpan!
  //Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!

   När det gäller löneförhandlingar tror jag att du gör det betydligt bättre än vad jag gör :) Jag är naturligtvis jättenöjd med utfallet. Skumpan smakade helt fantastiskt och stannade inte vid ett glas...

   Mvh

   Radera
 2. Grattis! Härligt när en insats lönar sig, och minst lika mycket, härligt när ens arbetsgivare visar att de uppskattar det man gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!

   Visst är det kul när man uppskattas, men jag är inte helt övertygad om att jag är värd de belopp min arbetsgivare betalar mig, ibland skall man ha lite stolpe in :)

   Mvh

   Radera
  2. De vet nog vad de gör. Det kan till exempel vara för att göra det extra jobbigt för dig att byta jobb eller för att de fått upp ögonen för vad en konkurrent betalar personer av din kaliber. Oavsett, de vill ha dig och då är det bara att tacka och fortsätta som tidigare.

   Radera
  3. Hej Daniel,

   Du kan säkerligen ha rätt i det du säger, bara att tacka och ta emot :)

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Ohh yeah.... fantastiskt!! Bara att gratulera.
  /XO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej XO,

   Man bockar och bugar! Visst är det helt fantastiskt, knappt man tror det är sant.

   Mvh

   Radera
 4. Gillar verkligen att det inte är någon som helst tvekan om att det ökade ekonomiska utrymmet ska gå till sparandet!

  Rutinerat :)

  Tror minsann att ni kvalificerade att mönstra på Utdelningsseglarens skonare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsinvesteraren,

   Finns ingen anledning till att spendera pengarna, vi har det rätt gott som det är ekonomiskt. Bara att köra på när man är inne i ett bra trend i sitt sparande. Det gäller att köra på så in i den de första åren, sedan kan man lägga in sexan och på med farthållaren :)

   Tackar, jag mönstrar gärna på :)

   Mvh

   Radera
 5. Wow, grattis till er! Någon befordran eller bara en riktigt bra belöning för bra utfört arbete?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!

   Nej, nej, jag värdesätter fritiden jag har med min familj allt för mycket, en befordran skulle minska den tiden markant. Jag strävar efter ett ekonomiskt oberoende, jag vill inte kapa ett år, genom att jobba 70+ timmar i veckan. Det får helt enkelt ta den tiden det tar för att nå i mål och som läget ser ut just nu, så ser det onekligen bra ut.

   Mvh

   Radera