lördag 12 mars 2016

Inköp Johnson & JohnsonJag har köpt in ett nytt bolag i vår portfölj, denna gången var det Johnson & Johnson som fick förmånen att leta sig in i vår småtrevliga sammansättning av aktiebolag.

Köpet gjordes i veckan, precis som Starbucks har jag länge siktat på att få in detta fina bolag. Av diverse anledningar har det inte blivit så, trots att det funnits betydligt bättre lägen att köpa i JJ. Bolaget är inte billigt men jag väljer ändå att ta en liten position för några tusenlappar och inväntar bättre nivåer innan jag tar fram "storsläggarn".

14 kommentarer:

 1. Helt rätt. Bolaget är kvalitet rakt igenom. JNJ är just nu mitt tredje största innehav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer, ett fantastiskt bolag som jag kommer att behålla väldigt länge.

   Radera
 2. Tror också det är helt rätt, både Starbucks och JNJ är troligen mina nästa inköp , just för att det är bolag jag vill ha in i portföljen.
  Sen får vi hoppas på dippar helt enkelt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas på en rejäl "tryckare" nedåt så att vi kan köpa fler aktier till ett betydligt billigare pris..

   Radera
 3. Tror detta är ett av få bolag man verkligen kan köpa och sen bara glömma. Har den själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är även min strategi med bolaget.

   Radera
 4. Fantastiskt fint bolag men den starka dollarna tillsammans med hög värdering gör att jag är tveksam till att köpa J&J nu. Lycka till iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att den är lite dyr för tillfället, kommer inte att öka på vid dagens nivåer utan hoppas komma åt fler aktier till bättre pris/dollarkurs.

   Radera
 5. My Road to Half a Million13 mars 2016 07:51

  Marvellous business. I just submitted an article to seekingalpha where I am trying to evaluate the near-term share price potential and at the current price even in dollar terms, there is much more downside than upside. I.e. after 5 years, I expect the share price to be still around 100$.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johnson & Johnson is a wonderful company, one of the best around. If the share price is still near 100 USD in 2021 I will be buying plenty of shares, fingers crossed.

   Radera
 6. Hej

  Många fina bolag i din portfölj och där har du ett till. Jag såg att Petrusko höll med dig om att bolaget inte är billigt men att det är lika bra att hoppa in för kvalitet kostar. Själv avvaktar jag och håller tummarna för en liten dipp men har de svenska utdelningarna landat på kontot och dollarn fortfarande är stark/JNJ´s värdering fortfarande är hög så får det väl ändå bli ett köp. Vid pension kommer jag ändå ha fått värde för pengarna :-)

  Tack för en trevlig blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar det var snällt sagt. Det saknas en del bolag som jag gärna skulle vilja ha in i portföljen, men det får ta den tid det tar. Jag vill helst inte betala priset jag gjorde, men en liten position spelar ingen roll i det långa loppet. Däremot vill jag se ett betydligt lägre pris när jag utökar mitt innehav med betydligt fler aktier.

   Radera
 7. Fantastiskt fint bolag som kommer rulla på i många år framöver. Kommer troligen själv utöka innehavet framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte annat än hålla med, kvalitet rätt igenom. Dock är den inte direkt superbillig för tillfället (pris samt valuta).

   Radera