fredag 25 mars 2016

Månadsrapport mars - nytt rekordEn fullkomligt galen månad, vi slog ett tidigare svårslaget rekord med hästlängder. Jag kan lova att vi inte under några omständigheter kommer att komma i närheten av denna prestation under de närmsta 10 åren. Nu blev rapporten några dagar tidigarelagd, p.g.a. att jag är bortrest under nästa vecka.

Vi lyckades spara undan totalt 75 420 kronor under mars månad. Jag är helt mållös, man kan helt enkelt säga att vinden har vänt efter två månader där jag anser att vi har underpresterat. Sparandet fördelades enligt följande: 48 700 kronor till aktiedepån, 3 000 kronor i amortering, 2 720 kr netto i utdelningar samt 21 000 kronor till resesparande.

Vi har nu hämtat igen det vi låg efter med råge, skulle även tippa på att det ser ljust ut på sparandefronten fram till semestern, vilket är glädjande. Det kan vända fort och just nu njuter vi till fullo, speciellt då vi har några extra dagar ledigt under Påsk.


8 kommentarer:

 1. Hej! Väldigt trevlig blogg! Mycket intressant! När jag läser igenom den blir det nästa löjligt så lika våra liv, ekonomier och prioriteringar ser ut. En fråga: ni verkar att ha amorterat väldigt mycket på ert boende. Varför har ni prioriterat amorteringar vs. att investera? Med dagens ränteläge borde det väl för vara effektivare att investera mer och amortera mindre?

  Glad påsk!
  Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus, tack det var snällt sagt. Kul att även ni prioterar både nutid samt framtid. Anledningen till att vi amorterade kraftigt var dels att vår ekonomi inte var tillräckligt stark vid tillfället, vi hade nog inte klarat av ifall exempelvis båda skulle bli arbetslösa samtidigt. Den andra anledningen var att jag ansåg börsen vara lite dyr och att det är alltid bra att kunna komma åt rejält med kapital vid en rejäl nedgång. Så här i efterhand hade det givetvist varit bättre att lägga pengarna på börsen, men inget vi ångrar idag, gjort är gjort.

   Nu är vår ekonomi björnstark och har väldigt låga räkningar, nu är det bara att mata på med pengar i fina bolag. När det kommer en srejäl sättning kan vi med lätthet belåna oss med en miljon utan att vi skall oroa oss för vår ekonomi.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Grattis ni måste vara mångmiljonärer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ledsen men jag förstår inte riktigt. Ni kan se samtliga siffror i vår månadsrapport och där står bl.a. vårt egna kapital.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Vilket sjukt resultat!
  Förbaskat kul och jag kan inte annat än att vara imponerad över den nettolön ni hämtar hem!

  Glad påsk!
  //Cm

  SvaraRadera
 4. Tack Cm. Ja, det var en helt sanslös månad, alltid trevligt med månader utöver det vanliga. Kul att bli uppskattad av sin arbetsgivare på detta sätt. Jag vill minnas att även ni hade en skaplig månad i slutet förra året, där kan man snacka tantiem :)

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Måste vara underbar känsla att dundra in över 70 papp i sparande - stort grattis!

  Fattar inte hur ni lyckas spara så mycket, vill också få upp mitt sparande till dessa nivåer :)

  SvaraRadera
 6. Tack Utdlningsseglaren. Det är en härlig känsla, man inte får uppleva allt för ofta. Våra utgifter är relativt konstanta och brukar pendla mellan 20-30 tusen per månad, denna gång var lönen något alldeles utöver det vanliga, och då är det lika bra att skyffla in det i vårt sparande :)

  SvaraRadera