onsdag 9 mars 2016

Inköp StarbucksTidigare i veckan köpte jag in ett nytt bolag till vår portfölj, det är ett bolag som jag länge har försökt köpa, men som alltid med Starbucks, har känts för dyr. Priset är inte direkt billigt och jag köpte endast aktier för några tusenlappar. Just för att få tummen ur och initiera en position.

Jag inväntar ett bättre pris, om jag skall gå in med lite större belopp. Men idag är jag en stolt ägare av detta fantastiska bolag, även om det är en liten position.

6 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att göra liknande med företag jag vill äga men som är dyra, men samtidigt så blir det ju mer pappersarbete (för mig som skriver ner allt som händer). :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men ibland får man allt slita för att vara ägare till några av de finaste bolagen :)

   Radera
 2. Har väntar på bra pris också rätt länge men inte blivit av än, men det kanske inte kommer bli "bra" pris? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant Peder, bara hålla tummarna att aktien kan få en liten sättning, annars får man ställa sig frågan om man vill handla på sig fler till ett rimligt/dyrt pris. Dessutom så kanske inte dollarn är som billigast historiskt sett.

   Radera
 3. Samma diskussion ser man ju ofta kring exempelvis HM. Vid 200 kr för 5-6 år sedan tyckte man att den var dyr men det hade ju varit ett fint köp då givet var den är idag. Tror också att det är bra att bara ta en liten position och fylla på när den dippar och hålla kvar när den går upp.

  SvaraRadera
 4. Det är precis så jag tänker i just denna aktie. I fallet HM vägrade jag att betala 350 kr per aktie för något halvår sedan vilket visade sig vara rätt beslut.

  SvaraRadera