fredag 28 oktober 2016

Inköp KopparbergJag har ökat på mitt innehav i Kopparbergs bryggeri med 131 st aktier. Priset landade på 227,50 kr respektive 230 kr. Det var en långtidsorder som gick igenom. Vidare kan man väl säga att "efter pott går man bort", det blev en rejäl nedgång i Novo Nordisk idag, efter några fantastiska börsdagar för egen del tidigare i veckan. Dagar som denna, är det tur att man är rejält diversifierad med 26 st innehav.

8 kommentarer:

 1. Tråkig rapport med Novo. Man får räkna med en överaskning ibland när man håller på med aktier. Det är ju risken man ska få betalt för långsiktigt. Får hoppas det blir bra på sikt. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novo Nordisk kommer säkerligen att repa sig på sikt, jag har ingen brådska.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Märkligt beteende med Novo. Det var ju redan känt med lägre tillväxt framöver. 15% ner bara sådär känns som överreaktion samtidigt som man presenterar en helt okej rapport.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att 15% var ett alldeles för kraftigt fall, men det är marknaden som bestämmer...det serveras nya priser varje sekund.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Tråkigt med Novo. Frågan är vad som händer med utdelningen nästa år? Att det gick sämre i USA var ju känt sedan länge och borde inte ge sådan påverkan just nu....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte se varför de inte skulle kunna behålla/öka utdelningen. Det är ju inte som så att de har en kraftigt vikande försäljning.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Kollade vilka 26 aktier du har och det ser ut som att smällar i HM eller Handelsbanken kommer svida. För hoppas smällarna kommer i ICA, Axfood eller Getinge. Eller inga smällar alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att om kursen går ner i HM och Handelsbanken så kommer min portfölj att ta stryk, då de är mina största innehav. Å andra sidan är de det av en anledning, för min uppfattning är att de är fantastiska bolag och baserat på inköpspris ser jag en relativtt låg nedsida. Klart att dessa bolag inte är immuna mot ett kraftigt ras på börsen, men det är få bolag som är.

   Jag påverkas inte emotionellt av att bolag går ner i pris, utan tvärtom välkomnar det, då jag kan köpa in dem billigare.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera