torsdag 20 oktober 2016

Utdelning GlaxoSmithKline, portfölj mmTidigare i veckan erhöll vi utdelningen från GlaxoSmithKline, vi fick in 317 kr netto. Tror inte att det kommer in några fler utdelningar denna månad.


Nedan kommer även en uppdatering av mina innehav. Idag var det ett vansinnigt rally i Betsson efter rapport, det känns bra när man väl är klar med inköpen och har visat sig vara en fantastisk affär så här långt. Detsamma gäller med DNB som har gått upp ca 35% sedan inköp för ett par månader sedan. Det känns väldigt konstigt att portföljen skall gå upp en dryg månadslön på en dag, men det är bara att vänja sig vid dessa svängningar. Imorgon kan det vara tvärtom.

Jag har även nyligen köpt klart i Novo Nordisk som jag har förhoppningar på långsiktigt, är relativt säker på att de ej kommer att ge en sådan fantastik avkastning som DNB och Betsson har gjort kortsiktigt (ligger back i dagsläget). Däremot är jag tämligen säker på att de har framtiden för sig. Jag är inte rädd för att gå in i bolag relativt hårt när de har "tillfälliga"problem, de brukar allt som oftast komma igen, under tiden mottar jag gladeligen utdelningar som jag återinvesterar i andra innehav.


7 kommentarer:

 1. "Jag är inte rädd för att gå in i bolag relativt hårt när de har "tillfälliga"problem, de brukar allt som oftast komma igen, under tiden mottar jag gladeligen utdelningar som jag återinvesterar i andra innehav."

  Så där resonerar jag också. Köpte Telia på 38:- med samma inställning.

  House Targaryen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt House, lycka till med din investering.

   Radera
 2. Trevligt med en portföljuppdatering! Jag kollade tillbaka på dina tidigare inlägg om Fortum. Det är ett innehav jag själv har i portföljen och skulle uppskatta en kommentar kring dina tankar om företaget.

  För drygt ett år sedan besvarade du en liknande fundering med "Min uppfattning är att de tjänar bra med pengar och kommer att fortsätta med det även i framtiden.". Något att tillägga?

  I övrigt vill jag tacka för en trevlig blogg, fortsatt lycka till!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Humankapitalisten, Jag har väl inte mycket mer att tillägga än att de kanske inte har en särskilt stor uppsida från dessa nivåer. Vi har gjort drygt 17% på vår investering (inkl utdelning) och det är väl i linje med vad vi kunnat förvänta oss. Önskar er all lycka.

   Radera
 3. Jag hoppas du har rätt om Novo. Jag tror också på den, men den har backat sedan jag köpte. Kurvan för mitt tålamod påminner om kurvan för aktien :-(.

  SvaraRadera
 4. Lugn och fin Micke :) Tids nog skall detta bli en bra investering, gick ju upp med 2 % idag och det borde lugna nerverna. Jag vet att du har varit med länge och skulle tro att du egentligen är lugn som en filbunke inför din investering i NN.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var lugn som barn, men det gick över. Jag blir inte ens lugnad över att den gick upp idag. Då börjar jag istället fundera över om jag borde snitta ner mig, eller om det redan är för sent :-). Du ser, det blir aldrig rätt...

   Radera