onsdag 15 februari 2017

Inköp Kopparbergs samt lite nya innehavIgår köpte jag in lite fler aktier, denna gång betalade jag 234 kr per aktie, d.v.s. några kronor billigare än i måndags. 80 aktier inhandlades och det totala innehavet uppgår till 360 aktier. Det innebär att vi endast har ett eller möjligtvis två köp innan vi är nöjda med vår position i Kopparbergs.

Vi har även markerat vår närvaro i följande bolag genom att initiera en väldigt liten position på sammanlagt ett par tusen kronor. De kommer inte att utökas för än de har gått ner rejält i pris.

 • Nibe
 • Kinnevik
 • Atlas Copco
 • Latour

4 kommentarer:

 1. Hej GL.

  Fina inköp och likt övriga bolag i din väska är det kvalitet. Kul att se hur stark du är i din strategi att köpa utdelningshöjare som just nu inte har högast DA. Långsiktighet har, historiskt sett, alltid lönat sig. Jag håller tummarna att historien återupprepar sig, för oss bådas skull:)

  /Sofokles

  SvaraRadera
 2. Hej Sofokles,

  Tack, det var snällt sagt av Er. Jag känner att jag vill ha en blandning av hög tillväxt med relativt låg DA och stabila drakar som ligger inom mellanregistret i procentuell DA.

  Jag har en relativt låg DA i portföljen men den kommer säkerligen växa med en faslig fart framöver. Är av uppfattningen att det tar tid att bli rik, ingen idé att ta genvägar. Dessutom tror jag inte att börsen är som billigast för tillfället, då gäller det att ha stabila bolag när väl "stupet" närmar sig :) Lycka till med dina innehav, även de är av ypperlig kvalitet.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 3. Kul att vi är många som hittat till Kopparberg. Prövade dock några av deras cider och de var tyvärr inte drickbara för mig som gillar torr cider. Dock gillar jag deras öl och deras högkvalitativa julmust - zeunerts julmust

  SvaraRadera
 4. Ett härligt bolag som har haft en fantastisk utveckling, jag tror och hoppas att den fortsätter. Är själv ingen fan av cider egentligen, då även jag anser att den är för söt. Tur för oss är att annat folk älskar den :) Julmusten skall jag prova vid tillfälle.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera