söndag 28 maj 2017

Månadsrapport majDet är återigen dags för en månadsrapport, om än ett par dagar för tidigt. Jag har begränsat med tid för tillfället, mycket att göra på jobbet, en hel del med planeringen gällande lägenheten i Spanien, vidare har vi en del och ordna inför semestern till USA. Angenäma bekymmer m.a.o.

Sparandet var uselt som vanligt nu för tiden, men vi kämpar på. 21 000 kronor förde vi över till sparkontot, medans 4 000 kronor amorterades på våra lån. Utdelningarna hamnar på 17 000 kronor, vilket är ett nytt rekord med en tusenlapp mot april månad.

Inkomsterna hamnade återigen på makalösa nivåer, det samma gäller våra utgifter tyvärr. Aktierna gick mycket bra denna månad, vilket avspeglas i en ökning av det egna kapitalet med 105 000 kronor. Våra inkomster borde vara höga även nästa månad, men vi kommer inte att spara undan mer för det. Vi behöver hamstra kapital för kommande utgifter i samband med vår nya lägenhet. Att resa gör även att man inte blir särskilt mycket rikare i kapital, dock så gör det underverk för själen.

Jag hade en framgångsrik löneförhandling, där jag erhöll 2 500 kronor mer per månad. Det är helt otroligt att min arbetsgivare är villig att betala mig dessa summor. Det gäller att vara ödmjuk och tacksam, vilket jag verkligen är. Det märks att det är en högkonjunktur i min bransch.4 kommentarer:

 1. Stabila siffror och mkt roligt att läsa hur ni (alltid) prioriterar resor och nöjen före att uppnå en viss procent gällande sparande. Mer sådant i denna bloggosfär!

  Som alltid önskar jag dig/er allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofokles, ni är alltid lika trevlig. Ja, livet går inte i repris. Det gäller att hitta balansen, vi tycker att vi har gjort detta. Samtidigt har vi väldigt bra inkomster för tillfället, vilket kan förändras relativt snabbt.

   Ha en fortsatt bra kväll.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Tycker det är enorma summor som du ändå kan lägga på sparande och du själv tycker det är katastrof ;) vilka skillnader egentligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har naturligtvis helt rätt. Det är enorma pengar, ser man på summorna vi drar in varje månad, är det inte lika imponerande om man ser till vårt sparande nuförtiden.

   Backa fyra år i tiden så var förutsättningarna väldigt annorlunda, vi är oerhört ödmjuka och väldigt tacksamma inför vår nuvarande situation.

   Mvh
   /GL

   Radera