fredag 26 maj 2017

Mcdonald's, kan det bli tråkigare?Innehavet i McDonald's, hör och häpna gått upp med över 100 procent sedan köpet i oktober/november 2014, d.v.s. 2,5 år sedan. Då har jag inte räknat med samtliga utdelningar, jag erhållit under tiden.

Helt otroligt, för ett bolag som sågades jäms med fotknölarna av de flesta, vid denna tidpunkt. Det finns knappt ett tråkigare bolag än Mcd, devisen köp när ett fantastiskt bolag har tillfälliga problem...kunde knappast göra sig mer gällande. Samtidigt pratar vi inte en makalös generell börsuppgång under denna tid, den har varit helt ok, men inte mer.

Annars har det varit en osannolikt bra börsmånad för vår del. Bolag som har haft det lite kämpigt några månader, har kommit tillbaka med besked. Som tur var har det varit bolag där vi redan har en sk "full position"


13 kommentarer:

 1. Har haft samma utveckling i den urtråkiga gubbaktien Holmen. Köpte 1000 stycken för 180:- våren 2013. Idag står den i 390 och samtidigt har jag fått 30.000 i utdelningar. Senaste tråkaktien jag köpte var Telia - det har, tro det eller ej, också varit en bra affär.

  /Max

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Max, Grattis till en fantastisk kursutveckling. Lycka till med framtida investeringar.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Då och då har jag sneglat på McDonalds men jag har väntat på någon form av prissvacka så det har inte blivit något tråkigt nog.

  Annars skulle Coca Cola och McDonalds komplettera varandra fint. Burgare ska väl följas åt av cola?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ha tålamod, så småningom kommer det en svacka, då är det bara att slå till. När det gäller Coca Cola är jag inte riktigt lika positiv.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Grattis till fina inköp. Åter igen tänker man "fan varför köpte jag inte"... hehe. Hur ser du på fortsatt tillväxt i McD? Har de gjort sitt eller finns det mer att ta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen, "fan varför köpte jag inte" har man tänkt många gånger, man skall inte gråta över spilld mjölk utan det kommer alltid tillfällen :) Personligen hade jag inte köpt fler vid denna kurs, utan då får de bli bra mycket billigare. Men mina aktier är inte till salu.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Minns att det snackades om någon hälsotrend samt en mexikansk grillkedja som skulle få Mcdonalds på fall. Sedan så kom de på att de skulle servera frukost hela dagen och allt vände. Tack för inlägg. Hälsningar Frösöfrasse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, så sant som det är sagt. Köp riktigt fina bolag vid tillfälliga problem.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Hade själv aktier i Mcdonalds för runt 300 000 kr. På den tiden låg aktien runt 90 dollar. Ägde den länge men fick nog när det blev en kött skandal i bolaget. Sålde av innehavet och vi köpte vår bostadsrätt istället för pengarna. Mcdonalds aktierna hade vart trevligt att haft kvar. Men som tur har även lägenheten familjen köpte mer än fördubblats i värde sen dess. Mcdonalds fortsätter nog vara en fin investering på sikt :)

  Ps. Kommenterade på din blogg redan på den tiden men som anonym då :) Ds

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till en ofattbar bra bostadsutveckling! Snyggt jobbat. Får man fråga vilken stad du bor i?

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
  2. Vi köpte vår lägenhet runt maj 2014. Vi bor i en mindre stad på 25 000 invånare så det är inga stockholmspriser :) Kommunen tog emot flest flyktingar i hela länet 2015 och med det blev det bostadsbrist. En granne 100 meter bort lyckades nu få mer än 3 gånger så mycket betalt som vår familj gav för vår lägenhet. Vi har dock även renoverat hela vår lägenhet. Visst är det kul att priserna gått upp. Men så länge vi bor kvar är pengarna låsta. Ska vi ha större framöver har även de stigit i pris. Vi bor i en trea på 80m2 och har en hyra på 3785 kr så vi bor iallafall billigt i dagsläget :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Tror varumärket är tillräckligt starkt för att man ska överleva även hälsotrenden. Däremot blev jag lite fundersam i samband med resa på amerikanska västkusten nyligen. Känslan sett till besöksantal är att McDonalds inte är lika populärt där som här, och framför allt inte i Seattle. Men man ska kanske inte dra för stora växlar av några få restauranger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall själv till Östkusten, skall kika på hur "trycket" är i restaurangerna. Vi har varit väldigt mycket i Asien och då har det varit ett galet tryck i restaurangerna. Jag tror att det olika beroende på Region, det finns ju några runt om i världen.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera