fredag 25 januari 2019

Månadsrapport januari


Januari är snart slut och det är dags för min månadsrapport. Den kommer att se lite annorlunda ut framöver, detta då jag numera inte tycker det är lika viktigt och följa ekonomin slaviskt i en massa diagram. Vidare har jag även märkt att mina månadsrapporter inte verkar speciellt intressanta för läsarkretsen av denna blogg, vilket gjorde beslutet mycket enklare. De andra inläggen lockar betydligt fler läsare. Men det är absolut inte anledningen, utan det tar upp en massa tid med att fylla i dessa diagram varje månad.

Jag hade fyra fantastiska veckor i Malaysia, Thailand samt Singapore, med ett underbart väder runt 30 grader. Just nu känns det tungt att åter vara i tjänst. Jag är så himla trött under denna mörka period, och längtar tills det börjar ljusna. I februari är det dags för ett återbesök i Spanien, vilket känns riktigt skönt. Resan till Karibien är nu bokad samt fyra ytterligare resor till Spanien, så nu har jag en hel del att se fram emot under året.

Denna månad blev det inget sparande till portföljen, utan endast en amortering på de vanliga 4 000 kronorna. Utgifterna knutet till resan i Asien var astronomiska. Vi erhöll utdelningar motsvarande 1 485 kronor netto. Portföljen ökade med runt 143 000 kronor under månaden. Dagens bästa aktie i portföljen var Mekonomen som ökade med ca 3 %... Trevlig helg till alla er där ute.
20 kommentarer:

 1. Hej!
  När jag ser att din portfölj ökat med 143000 kronor (det är 30% av hela min portfölj) på en månad så är känslan jag får både den av hopplöshet och motivation, finns det något lämpligt adjektiv för det? Ha ha!
  Å ena sidan känns det bara som att jag har så oääääändligt lång väg kvar, å andra sidan får jag motivation att kämpa vidare. Jag väljer att bli motiverad och inte säcka ihop:)
  Bra jobbat och tack för inspirationen!!!!

  Mvh/ K
  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går fortare än vad du tror när det väl börjar rulla på :), Kämpa på!

   Radera
  2. Hej KPK,

   Jag kan förstå känslan, det var inte många år sedan jag själv var i din situation. Snart är du själv och snöbollen blir bara större och större. Instämmer i kommentaren från finalys.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Jag tycker jag har/hade schysst utdelning o h helt ok storlek utveckling på portföljen men här ligger jag i lä🤭härligt att ha Spanien att se fram emot. Vi har två bokningar klara till vårat..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendmama,

   Du är snart ikapp och förbi mig. Spanien är verkligen underbart samt skönt att se fram emot värmen :) låter fint att ni har bokat upp ett par resor framöver.

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Oj här är en som kommer att sakna diagramen... 🙁
  Jag kopierade i princip rakt av och fick äntligen struktur på mitt sparade. Tack!
  Ta dom tillbaka, intressant att följa ju

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Kul att höra att ni har uppskattat diagrammen, och att ni fick till en bra struktur som fungerar:)

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. ..och jag saknar eget kapital siffran..den brukar jag skjuta in i mina diagram..som trigger för att se att man själv går åt rätt håll=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Kul att ni har haft användning av diagrammen :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Har faktiskt också mer eller mindre kopierat dina excel-diagram *skäms*. Kommer att sakna månadsrapporterna men förstår att de tar en hel del tid, och alla kanske inte är lika intresserade av detaljer som jag. Man säger ju att "djävulen finns i detaljerna", och att förstå någons intäkter och utgifter är ju grunden till att förstå hur denne kan spara så mycket.
  Härligt uppsving i portföljen! Januari är även för oss en tråkig utdelningsmånad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen,

   Finns inget att skämmas för, det är till för att användas. Speciellt det som fungerar för en själv. Kopiera på :)...Ja, investerandet går på autopilot numera, vilket gör att det inte är så stor hjälp nuförtiden. Bara det, är en stor milstolpe för vår familj. Januari har varit en bra börsmånad, men hade hellre sett att det fortsatt ner om jag skall vara ärlig. Roligare att handla när det är billigt :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Grymt fin utveckling där och härligt att läsa om resorna! :) Hur ser planen ut framöver, planerar ni att sluta att jobba i närtid?

  Mvh / Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen,

   Ja, en riktigt bra börsmånad. Resor är verkligen livet för oss samt ger oss bränsle för att en dag lämna stressen och bestämma över sin egna tid. Vi planerar att sluta om senast 8 år, ju tidigare desto bättre. Långsiktiga planen är som jag har kommunicerat och det vi utgår från är 2026 och då är jag 200 % säker på att vi inte behöver gå tillbaka till att vara anställda. Nu sparar vi även hårt genom löneväxling, vilket borde göra kalkylen än bättre.

   Mvh
   /GL

   Radera
 7. Saknar också diagrammen, kopierat med efter bästa förmåga. Speciellt balansräkningen!

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym,

  Riktigt kula att höra, lycka till med investerandet ;)

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 9. Hej! Hoppas du återfår lusten på diagrammen, månadssammanställningar och årsavstämningar är det som jag är mest intresserad av i de bloggar jag följer. Troligtvis många som finner inspiration i sådant, antagligen ett nöje som inte behöver kommenteras då siffrorna o staplarna talar klartext! Tack för intressant blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl,

   Jag får förhoppningsvis inspirationen tillbaka och kul att du tycker det är intressant läsning. Oavsett så finner jag inte inspiration genom tystnad, det är dock inte anledningen till att jag har skurit ner på mina grafer. Tiden räcker inte till emellanåt, då jag har fullt upp med annat.

   Mvh
   /GL

   Radera
 10. Jag har fljt dig de sista åren och wow vad snöbollen växer! Fantastiskt. Vilket är ditt bästa utdelnings-case tycker du? Vänl

  SvaraRadera
 11. Hej Anonym, Vad trevligt att du tittar in emellanåt, det glädjer mig. Snöbollen börjar så sakteliga ta fart, vilket är kul. Skall jag vara helt ärlig så rycker jag mig inte ha något bra case, då börsen har gått upp rejält den sista tiden.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera