torsdag 7 mars 2019

Bankbyte - Förhandling avklaradEfter två prutrundor, är nu förhandlingen avklarad. Det stod mellan två storbanker, min nuvarande samt en annan jätte. Jag hade en rätt bra förhandlingssits, då vi ha en stark ekonomi, med runt 70 % soliditet samt ett mycket bra kassaflöde. Nu var det dags att utnyttja detta till vår fördel.

Den vinnande banken var rätt angelägen och få över oss som kund. Till slut hamnade vår ränta på 1,19 %, vilket vi faktiskt är nöjda med. Det kommer att göra att vi sparar runt 10 000 kronor årligen allt som allt. Kanske inga fantasisummor, men det finansierar ca 7 flygbiljetter tur och retur ner till Spanien årligen.

Med tanke på att vi är en rätt dålig kund sett till att banken vill sälja på kunder en massa andra tilläggstjänster såsom försäkringar mm, så kan vi kanske inte begära så mycket mer. Det vore lite intressant att hör hur har det gått för er andra? Skall jag vara nöjd eller lite besviken över ovan ränta?

25 kommentarer:

 1. 1,09 via avanza. Prutat och klart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra ränta. Trodde att de hade höjt räntan på Avanza.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Skuldfri. Vem bryr sig :)

  SvaraRadera
 3. Hur länge har du ränterabatten? Vad står det i kontraktet du skrev på hos storbanken - 6 månader, 1år och sedan sätts rabatten ner till noll och du får listpriset?
  Banken hör knappast av sig när rabatten gått ut, ännu mindre innan dess. Oj, är det svårt att boka tid hos säljaren på banken då, men oj vilken otur. Det var säkert av en ren händelse.
  Och visst är det väl så att det går ju bara att göra öga mot öga på bankkontoret, inte på telefon inte per mail inte via internetbanken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 12 månader gäller ränterabatten. Har aldrig upplevt att det har varit svårt att få tag i banken, när det skall förhandlas om ränterabatten.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Har inget bolån så har dålig koll på bankernas utlåningsränta :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Slimis :) En nyfiken fråga, bor du i storstad eller en mindre ort?

   Mvh
   /GL

   Radera
  2. Hej igen GL.

   Vi bor i en bostadsrätt på 89m2 på en mindre ort. Boendet i samma storlek har det senaste året sålts för mellan 700-900 000 kr. Så vårt boende är inte värt flera miljoner :) Men det är en lättnad att slippa ha lån.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. 0,79 Avanza men då är vi lågt belånade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir förmodligen en liknande lösning för vår del om några år.

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Det var ju en bra ränta, det är samma vi får hos LF bank som guldkunder, men då betalar vi 0 kr i avgift för kort och sånt. Ränterabatt kan vi förlänga via mail. Har inte varit på bankkontoret sen vi bytte bank för 2 år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är nöjda med den räntan, särskillt då vi ej har något större engagemang i banken.

   Mvh
   /GL

   Radera
 7. Jag har 1,6% i en liten stad med lokal bank. Inte jättenöjd med det. Deras argument att det ligger högre just för att det är i en liten stad är svårt att köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TIPS! Har du kollat med SBAB. Då spelar det ingen roll var du bor. Du kommer med största säkerhet få bättre där. Lycka till

   Radera
  2. Vid 1,6 % i ränta, tycker jag att du borde kika runt bland bankerna.

   Mvh
   /GL

   Radera
 8. Får man fråga vilken bank det är?

  Vi har 50 % belåningsgrad på vår båda fastigheter, lånet är på 3, 875 Msek. Höginkomstagare med löneväxling på över 20 000 kr/månad till pensionskonto i vår bank (LF). Ändå får vi inte, fast jag förhandlat med dem i flera omgångar, ner räntan mer än till 1,33 %. Ringde SEB idag i ett försök att få bättre där, men det bästa de erbjöd var 1,47%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av de två största bankerna i Sverige. Vi kan ju i stort sett betala av lånet direkt om vi skulle önska, men tycker inte att det är rationellt, givet den låga räntan. 1,33 är ändå en ok ränta.

   Mvh
   /GL

   Radera
 9. Har 1,69% kommande 4 åren hos en av storbankerna. Känns helt ok med tanke på att jag hade 4,6% för några år sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du är nöjd Arne. Är det ett mindre lån är det inget attt tjafsa om, är det ett lite större lån, tycker jag du borde kika runt bland övriga banker.

   Mvh
   /GL

   Radera
 10. 0,69 % Nordnet

  SvaraRadera
 11. 0,69% Nordnet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ränta som kräver ett större engagemang med samlade tillgångar samt låg belåningsgrad kan jag tänka mig. Hade förmodligen haft en liknande lösning om vi inte hade köpt lägenhet i Spanien.

   Mvh
   /GL

   Radera
 12. Har bytt bort storbank till sparföretag trots 1,24 istället för 1,21, men de är det värt för att slippa stödja de stora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skall absolut göra det som känns rätt för dig :)

   Mvh
   /GL

   Radera