lördag 23 mars 2019

Inköp SwedbankI fredags slog jag till och köpte ett gäng aktier i Swedbank. Priset landade på 176 kronor per aktie. Likt mitt tidigare köp i Nordea under Panamahärvan, tror jag att kursen i Swedbank kommer att stå betydligt högre om ett år, då allt är glömt. Det kommer att åka på en del böter, men det är ingenting mot vad banken tjänar in på ett år.

Köpet av Nordea var en grymt bra affär, där jag hade lite tur och gjorde mig av med dem på höga nivåer givet dagens kurs. Detta då banken flyttade huvudkontoret och jag hade dem i en ISK. Det blev inget återköp av Nordea i min KF. Jag hade en hel del pengar i kassan som behövdes sättas i arbete och hoppas att det skall bli en långsiktigt bra affär i Swedbank.

När det kommer till bank och finanssektorn, kommer jag att göra ett långt uppehåll när det kommer till inköp av aktier. Jag är rätt tungt viktad mot sektorn och fokuserar mot andra branscher för att uppnå en större diversifiering.

2 kommentarer:

  1. Hjälteräven27 mars 2019 13:26

    Ser ut att gå sådär, fast i och för sig så är det ännu inte riktigt långsiktigt sedan i fredags...

    SvaraRadera
  2. Vad trevligt med din första kommentar på denna blogg. Tvärtom, så har det gått riktigt bra med min investering i Swedbank, som jag skrev i ett senare inlägg så köpte jag en rejäl post på 145 kr innan utdelning. Men internettroll som du vet inte vad långsiktighet är, utan sitter och väntar på att komma med negativ kritik utan något konstruktivt att tillägga.

    Nu har det inte gått särskillt lång tid med min investering och mycket kan förändras med tiden. Hittills har det gått mycket bra, men jag är alltid ödmjuk inför mina investeringar.

    SvaraRadera