torsdag 29 augusti 2019

Överger Nordnet idagIdag beslutade jag mig för att lämna Nordnet som mäklare. Jag kommer med största sannolikhet att ligga kvar med mina aktier i depån, men allt månadssparande framöver kommer att slussas in i en annan mäklare.

Anledningen är att det nästan är omöjligt för mig att köpa/sälja p.g.a. deras courtageklasser som endast kan ändras en gång per månad. Jag handlar för olika belopp, dels för barnen samt för mig och min bättre hälft. Det blir alldeles för dyrt för mig att handla/sälja på Nordnet då jag handlar mellan olika courtageklasser. Nä nu har jag tröttnat och byter till Nordea trots deras usla hemsida, men de håller i.a.f. inte på och "dribblar" mellan olika klasser. Det är ett courtage på 0,06 % som gäller upp till 99 kr, inget tjafs...

Det är ju egentligen hål i huvudet att man inte skall kunna köpa eller sälja för att man ligger i fel klass och inte kan ändra denna klass för än om 30 dagar. Synd egentligen då jag gillar Nordnet och deras trevliga kundtjänst, men det hjälper ju inte tyvärr.

18 kommentarer:

 1. Hej Grazing Lady.

  Håller med om att detta är något de borde ha ändrat redan på för länge sen. Även Avanza borde ha en mer flexibel courtage modell som gör att man kan handla för olika summor utan för mycket krångel. Vi får hoppas att det blir bättre i framtiden.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis,

   Skall kika på Avanzas Isk. KF kommer jag aldrig att sätta in några pengar på, då det inte betalar ut hela källskatten. De slirar även på utbetalningarna av utdelning tyvärr.

   Skall prova Nordea och göra en utvärdering om ett år.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Hej, jag bytte från Nordnet till Nordea för ett par månader sen och har inte ångrat mig. Alla klagar på Nordeas hemsida och ja den är inte helt optimal men deras app funkar alldeles utmärkt och är ganska lik Nordnets för köp/sälj och värdeutveckling mm. Den har dock inte lika många funktioner. Ett minus är att det är ganska många tryck efter inloggning innan man kommer till Nordea Investor Mobil.
  Jag använder fortfarande Nordnets app och Shareville för att kolla upp intressanta aktier för de ger mer info och har bättre grafer.
  Du vet säkert redan att man kan flytta hela sin ISK kostnadsfritt, det fixar Nordea åt dig.

  Mvh C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mr C,

   Jo, jag känner till att man kan flytta isk kostnadsfritt. Men finner ingen anledning i dagsläget. Jag vinner inget på det, då det är gratis att ha en depå.

   Kul att du tycker att det fungerar tillfredsställande, jag har provat några månader och köpt en korg av investmentbolag som jag ej redovisat på bloggen (inga större summor, utan endast några tusenlappar).

   Mvh
   /GL

   Radera
  2. Det du vinner på att flytta är lågt courtage om du skulle vilja sälja nåt nån gång. Men du verkar rätt rutinerad så du vet nog vad som är bäst :)
   mvh C (och jag är en fröken och inte en Mr)

   Radera
 3. Jag har aldrig testat Nordnet, utan bara Nordeas usla tjänst. Gjorde ett köp på Nordea igår, när jag återinvesterade utdelningarna. De hade inte förbättrat någonting alls på 3 månader! Lika krångligt att lägga en order, och när den väl är lagd vet man inte vad som händer. Hos Avanza plingar det till direkt om ordern går igenom. Hela tjänsten är usel, helt enkelt. Märkligt att en storbank inte kan bättre, då deras prismodell och smidighet kring källskatt är outstanding.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att de ligger efter och det inte så lite heller. Jag har provat några månader och mina köp går igenom utan problem. Inte lika smidigt att lägga en order som hos Avanza/Nordnet, utan det blir ett par knapptryck extra.

   Skall jag vara ärlig så skiter jag i om det tar ett par extra knapptryck extra, mot "rånet" som sker om jag inte kan använda rätt courtageklass. De som handlar för konstant runt 10 000 kronor har inget problem. Dock så kan jag handla för 100k ena dagen medans nästa dag handla för 10k. D.v.s. tjänsten är inte optimal för min del, tyvärr.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Jaha, kan man bara byta courtageklass en gång i månaden hos Nordnet? Riktigt dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sparo,

   Är benägen att hålla med. Nordnets modell passar inte mig något vidare, och jag orkar inte hålla på och ringa in och be dem ändra (tog 3 dagar sist). Då har flera köptillfället flugit förbi tyvärr.

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. byt till degiro för ISK, courtagen är noll kr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall läsa på angående Degiro.

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Ett stort plus med Nordea är att Källskatten kommer efter 4 veckor på deras kapitalförsäkring.
  Har ISK på Avanza och KF på Nordea fundera på att även köra mera ISK på Nordea pga billigare courtage. T

  SvaraRadera
 7. Hej Stefan,

  Jo, jag har läst om det tidigare, verkar smidigt. Annars får man gladeligen vänta i 2-3 år hos de flesta nätmäklarna 😊. Skall även kika på en KF hos Nordea.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 8. Hej, har 5 olika maklare inkl. alla ovan namnda. En sak gallande Nordea att beakta ar att de har en extrem ofordelaktig vaxelkurs for utdelningar jmf med Nordnet och Avanza. Ater upp en hel del av avkastningen, skillnaden ar narmare 1%, efter par ar lonar sig Nordnet trots hogre courtage, speciellt om man jagar utdelningar. Halsningar Lukas (utan svenskt tangentbord)

  SvaraRadera
 9. Varför kan man inte ha valutakonton kopplade till KF egentligen? Det hade ju löst det här med onödiga växlingsavgifter helt.

  SvaraRadera
 10. Håller med er till 100 %. Förmodligen för att nåtmäklarna vill tjäna extra pengar, tyvärr.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. En uppdatering, Nordea sänkte sin Fx avgift för utdelning i slutet av förra månad, samma som Nordnet nu. Trevligt !

   Radera
 11. Hej, apropå ISK eller KF hos Nordea. Måste man vara kund med lönekonto och bankkort hos dem eller går det att ansluta sig utan kostnad?

  SvaraRadera