fredag 3 april 2015

Utdelning BHP Billiton PLCTidigare i veckan fick vi in utdelningen på kontot från BHP Billiton, vi erhöll 856 kr netto för våra 80 st aktier , dollarn växlades till 8,63. Nästa utdelning bör komma från Philip Morris, följt av Northwest Healthcare. Utdelningarna närmar sig 9 000 kr, kan inte annat vara än supernöjd med inledningen på året.


9 kommentarer:

 1. Alltid trevligt med utdelning :)

  Behövde ni betala någon källskatt? Blev själv lite konfunderad över avsaknaden av dragen källskatt men gissar att det har att göra med skatteavtal som USA har med Storbritannien men jag trodde inte det skulle påverka oss såpass gynnsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ruter,

   Det dras ingen källskatt på innehav från Storbritannien, det är ett skatteavtal mellan Sverige och Storbritannien, USA har inget med detta att göra. Jag har fått utdelningar från Glaxo, BP, Tesco, BHP och det har aldrig dragits någon källskatt på dessa innehav.

   Mvh

   Radera
 2. Mycket märkligt, köpte mina i januari och har inte fått någon utdelning. Kanske kommer senare i nästa vecka, har för övrigt dem i en isk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro utan att veta att ni har en bank som börjar på A, de brukar "tjuvhålla" på utdelningarna några extra dagar när det gäller utländska utdelningar. Det spelar ingen roll om ni har en ISK eller KF, de kommer in på samma dag. Själv har jag mina utländska innehav i en bank som börjar på N.

   Mvh

   Radera
 3. Jag har fortfarande inte fått en krona från Billiton :/
  Kan pengarna komma lite olika dagar för oss aktieägare?

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se ovan svar (Zacapa). De kan ej komma olika dagar, de är banken som förräntar era pengar.

   Mvh

   Radera
 4. Har inte heller fått någon utd. Kommer säkert efter påsk :)

  SvaraRadera
 5. Okej, tack för svaret :)

  SvaraRadera