torsdag 4 augusti 2016

Inköp DisneyJag har gjort ett större inköp i Disney under veckan, vilket resulterade i hela 144 st aktier. Vi betalade 95,50 USD per aktie. Mitt tidigare blygsamma innehav var 6 stackars aktier, nu äger vi totalt 150 stycken. Det finns utrymme för betydligt fler.

Det är nu även dags att redovisa vår allra första utdelning i det underbara bolaget Disney. Vi fick in 31 kronor netto efter avdragen källskatt. Ingen direkt jättesumma, men man måste börja någonstans. Med tanke på köpet tidigare i veckan borde det bli en ordentlig höjning av utdelad summa vid nästa tillfälle i Januari.


6 kommentarer:

 1. Inget litet innehav, Disney blir nog toppen på sikt!

  SvaraRadera
 2. Hej SFV, storleken på köpet är väldigt stort för vår plånbok. Det är vår förhoppning samt tro att de kommer att höja utdelningarna rejält de kommande 10 åren.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 3. Inget dåligt köp det! Tror även jag att Disneys utdelningar kommer fortsätta höjas markant de kommande åren :)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också Disney. 😀 varför tror ni att de kommer att höja utdelningen mycket?
  Motmiljonen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kika gärna på utdelningshistoriken, de delade ut 0.40 USD 2010 mot 1,32 idag. Det är vad jag kallar för utdelningstillväxt. Även om jag inte tror att de kommer att hålla den takten så borde i.a.f. de kunna öka med 15-20 % per år. De har en payout ratio på dryga 22 %. Det finns utrymme...

   Radera