lördag 27 augusti 2016

Inköp Novo NordiskIgår lade jag in en köporder på 309 DKK i Novo Nordisk. När jag kom hem runt midnatt efter en jobbsaktivitet, visade det sig att ordern hade gått igenom. Det blev 39 st och den danska kronan kostade 1,27. Innehavet utgör i dagsläget ca 3,7 % av portföljen och det totala antalet aktier i Novo Nordisk är 139 st.

7 kommentarer:

 1. Hej och tack för en bra blogg. Vad är det som lockar med Novo Nordisk? Utdelning/pris verkar ligga runt 3% så någon jätteutdelare är ju inte denna aktie, samt som dess framtid verkar smått osäker pga. stor vikt mot amerikanska marknaden. Tittade lite närmare på denna då jag saknar något bra inom just läkemedel och de andra drakarna som t.ex. Pfizer, J&J etc. är skyhögt värderade, men 3% duger inte för mig, det kan möjligtvis vara ok för en utdelningsaristokrat som tuffar på i all evighet, men inte för ett sånt här bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en en kraftigt stigande utdelning. Utdelningstilväxten är klart imponerande.
   http://www.4-traders.com/NOVO-NORDISK-A-S-1412980/financials/

   Radera
  2. Tackar. Det är mycket som lockar med NN, min uppfattning är att det är ett av de absolut bästa bolagen i Norden. Kika gärna på borsdata.se, de har uppvisat fantastiska siffror år efter år. Som Pengabloggen skriver, så har de haft enfantastisk tillväxt i vinst som utdelning.

   Om det är något jag har lärt mig genom åren så är det att passa på att handla fantastiska bolag när de har tillfälliga (?) problem/svackor. Min tro är att senaste rapporten var en liten "hicka" och det är alltid tacksamt då dessa bolag sällan blir billiga.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Följ istället Anders Lönner va Karo Pharma, Swedencare samt TC Tech, lycka ti!
  Jag äger alla tre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovan bolag är inget för mig. Har ingen uppfattning om Anders Lönner. Lycka till.

   Radera
 3. På tal om ditt köp så skrev jag ett kort inlägg om min syn på bolaget.
  http://pengabloggen.blogspot.se/2016/08/novo-nordisk-fortfarande-ett-betydande.html

  SvaraRadera
 4. Intressant, skall in och kika på ditt inlägg.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera