torsdag 22 november 2018

Inköp SampoIdag drämde jag till med ett större köp i bolaget Sampo, inköpskursen landade på 38,91 Euro. Jag köpte för 125 000 kronor och köpet innebär att jag nu äger 500 st Sampo. En direktavkastning på runt 7 % är inte så tokigt, med tanke på att de brukar höja utdelningarna år för år.

Köpet kan absolut vara lite tidigt, med tanke på den sura börsen, men jag är nöjd med mitt inköpspris. Det är härligt att ha detta bolag som ett större innehav i portföljen, Sampo har nu seglat upp som tredje största innehav och är i dagsläget värda dryga 200 000 kronor.

10 kommentarer:

 1. Hej, har du för avsikt att skifta från Nordea till Sampo eller ska du köra parallellt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Jag gjorde mig av med Nordea då jag hade dem i en isk. I.o.m. flytten till Finland så blir man tvungen att betala källskatt, vilket gör att jag ej får tillbaka hela skatten. Har ej köpt tillbaka dem i min kf-depå, då jag saknade medel på depån.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Det var ett rejält köp. En direktavkastning på 7 % är riktigt bra. Nu blev jag sugen på att slå till själv men likviderna lyser med sin frånvaro. Ska följa Sampo framöver.

  SvaraRadera
 3. Hej, Ja för oss var det ett större köp. De har verkligen en fin direktavkastning, men framförallt en stark ledning. Har siktat på Sampo ett bra tag, men har aldrig riktigt hittat rätt läge :)

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 4. Är också sugen på Sampo! Finns på bevakningslistan. Skön och go size att äska fina utdelningar från i framtiden!

  SvaraRadera
 5. Hej Familjen oberoende, alltid gott med ett fint cachflow som kan återinvesteras. Ett stort bet, men jag är inte främmande att ta ett sådant beslut när det känns rätt. Det återstår att se, men jag är långsiktig i detta papper.

  Ha en go helg!

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 6. Trevlig aktie, bra köp! En fråga, har du kvar ditt innehav i Leovegas, om så hur tänker du kring bolagets framtid?

  Mvh, läsare

  SvaraRadera
 7. Hej, Nej jag har inte kvar Leovegas, avyttrade de när insider började sälja av och klarade mig bra. Sedan har de fortsatt ner tillsammans med de flesta bolag inom sektorn. Vid en första anblick, så ser det verkligen inte dyrt ut om man klarar av de kommunicerade målen. Dock så är jag tveksam till det numera.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 8. Intressant! kanske dags o köpa LEO nu då. Måste väl vara halverad sen dess.

  SvaraRadera
 9. Kan säkert bli bra på sikt, dock verkar det skumt att insider säljer och inte trycker på köpknappen vid dessa nivåer. Jag står vid sidlinjen...

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera