torsdag 29 november 2018

Månadsrapport novemberÅrets näst sista månad är nu avklarad. Om 2 veckor lämnar jag landet för betydlig varmare breddgrader och först ut på agendan är den fina staden Singapore City. Innan jag åker till Asien skall det även hinnas med en tjänsteresa i Europa, det är stressigt nu... Jag kan inte direkt säga att jag är ledsen för att lämna landet i 4 veckor, livet är härligt.

När det kommer till ekonomin har vi haft för oss astronomiska intäkter en enskild månad. Dryga 150' in på kontot, av detta lyckades vi stoppa undan ca 120 000 kronor. Vi hade kunnat köpa en ny bil, men det är roligare att investera dem på börsen.

Utdelningarna var inget vidare, men det blev i.a.f. 1 240 kr från NCC som skall återinvesteras. Vår livsinvestering i Spanien har rört på sig rejält när det kommer till värdering och vi gör en mindre justering i vår balansräkning.

Efter att vi var tvungna och ta ut pengar i portföljen till lägenheten i Spanien, är vi nästan tillbaka till tidigare nivåer, vilket känns skönt. Vi borde i.a.f. få ut ca 85 000 kr netto nästa år i utdelningar. Jag har även höjt upp min löneväxling till max av vad vi får löneväxla inom förtaget. Det sker i.o.m. januarilönen.

Det ser sannerligen trevligt ut för vår tjänstepension när vi fyller 55 år. Och om inget oväntat sker kan jag själv förvänta mig 35 000 kronor brutto per månad i 10 år fram till jag blir 65 år.
Ovan gör att vi inte behöver nalla särskilt mycket på våra utdelningar och kan återinvestera en stor del under ett antal år. Det gör att jag känner att jag med garanti kan ta steget ut och slippa lönarbete om ca 8 år. Kul att den ursprungliga kalkylen ser ut att hålla.

8 kommentarer:

 1. Hej,
  Vad jag kan se så tar du inte upp tjänstepensionen i balansräkningen. Hur har du resonerat där?
  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Dels har jag ingen aning om hur skatten ser ut vid tidpunkten för uttag samt att det inte är så viktigt att det ser bra ut i balansräkningen genom att boosta den med pensionspengar.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a very easy
  on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit
  more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Great work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. It's quite easy to create thru Blogger and I have done it myself.

   Kind Regards
   /GL

   Radera
 3. Åter igen stort grattis! När jag frågade förra gången om inkomsten sa du att det var av engångskaraktär, men uppenbarligen rullar det på riktigt bra även denna månad :) Kul att huset har ökat i värde, det måste vara ett riktigt fint hus som är värt de pengarna. Har tittat en hel del på "En plats i Solen" på tv4 play och med hus för dessa pengarna brukar vara riktiga palats med pool och vidunderlig utsikt. Topp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen, Det är trevligt att det rullar på hyfsat :) Vi är supernöjda med vår investering. Läget är riktigt bra och utsikten är magisk, ligger vid havet, närhet till golf, tennis, padel samt att det är bra kvalitet. Vi har även vanlig pool samt bubbelpool.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. ..liknande fråga här..själv tar jag in ITPn i BR. Roligare att löneväxla, när man ser den positiva effekten i avstämningen (annars endast neg genom mindre nettolön).

  Egentligen borde man dessutom boka en upplupen skatteskuld på tjänstepensions beloppet, men räknar man med att ta ut i annat land eller ha låg inkomst i övrigt kanske man kan skippa det.

  Maxar också löneväxlingen, 12 k/mån + standard ITP avsättning på 9 k/mån. Antar du kollat upp så ITP-avsättningen fortsatt grundar sig på bruttolön innan löneväxling? Många företag som inte erbjuder det, vilket innebär att det då är värdelöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, Stort grattis till storleken på löneväxlingen. Det blir stora pengar över tid. Se gärna ovan svar ang ta in pensionen i balansräkningen.

   När det kommer till avsättning så är det naturligtvis som så att det grundar sig på bruttolön innan löneväxling, annars så hade det inte varit någon vits :) Vidare betalar även företaget 5,8 % extra till mig, då det blir billigare för företaget att betala löneväxling än att betala ut lön.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera