fredag 12 april 2019

Där satt tvåan...Egentligen är det helt ointressant, men jag försöker i.a.f. uppdatera/uppmärksamma när portföljen passerar en ny miljongräns. Denna gång passerade portföljen 2 miljoner kronor. De flesta brukar säga att den första miljonen är riktigt jobbig, när man väl nått den, så rullar det på i ett bra tempo.

Känslan med första miljonen infann sig aldrig riktigt hos mig. Utan jag fick mer den goa känslan när den andra miljonen uppnåddes i portföljen exkl. pension, fastigheter samt andra tillgångar mm. För varje två år som går kommer vi med stor sannolikhet att öka vår portfölj med 1 miljon kronor, det känns verkligen skönt att ha uppnått en såpass stabil grund att stå på för vår familj.

Det viktigaste när det kommer till våra investeringar, är att det kommer in utdelningar varje år, idag har vi förmånen att ha kommit upp i 6-siffrigt belopp. Naturligtvis är vi inte på långa vägar i närheten av att komma i mål, utan det kommer att ta 7-8 år till innan vi är i mål.

Hur kan vi vara säkra på att vara i mål om 8 år? Vi kommer att ha ett riktigt stort pensionskapital att leva av under 10 år när vi fyller 55 år. Då kan vi leva på pensionen och återinvestera stora delar av utdelningarna (vi kommer förmodligen att ta en del av utdelningarna för att leva riktigt gott). Vidare kan vi bocka av stora delar på vår Bucket List och leva det liv vi vill.

20 kommentarer:

 1. Tycker det är fantastiskt kul att följa dig. Blir alltid glad när jag ser att det kommit ett nytt inlägg. Är väl inte den mest imponerande resan i bloggvärlden då ni har väldigt bra löner, vilket gör det lätt att uppnå målet om ni bara vill. Tar inte bort att du är väldigt duktig och intressant att följa. Favoritblogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för de vänliga orden, de värmer :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Stort grattis till fin milstolpe! Har länge följt och inspirerats av din resa, keep up the good work!

  Mvh
  https://thedividendstory.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snällt sagt, tusen tack :) Har även lagt till din blogg på min sida.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Din blogg är också en av mina favoriter. Troligtvis för att vi har många likheter, t.ex. ålder, kön, höga löner, reser mycket, familj, boende utomlands m.m.

  Fortsätt och skriv! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra, blir riktigt glad :)
   Trevlig helg.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Jag ty ker det är starkt att ni lever på vägen och även provar på om tex Spanien är för er såsom när ni väljer att vara lediga. Ruggigt imponerad och långt efter er i sparande då vi i familjen inte riktigt tänker samma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de vänliga orden, snällt sagt av Er. Fortsätt att kämpa på, så kommer det att gå riktigt bra för Er. Det är inte det enklaste att få ihop olika viljor..

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Stort Grattis! Vet hur det känns för nådde själv dit för en vecka sedan i kapitaltillgångar, dock inte aktieportföljen netto ännu.

  Hoppas att vi nu får se den berömda ränta på ränta-effekten ge mer beskedliga genomslag. 2 miljoner med 5 procents ränta-på-ränta borde ge 100 000 kronor per år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack :) Stort grattis till Er för milstolpen, grymt jobbat. Kommer man upp i sådana stora summor går det fort...

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 6. Stor, stor grattis! Även för mig var 2:an mer full av "lycka" än den första och... den tredje;)

  Önskar dig allt gott och all lycka!

  /sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar ödmjukast :) Är du redan inne på den tredje? Oavsett fantastiskt jobbat av Er. Stort lycka till och detsamma till dig.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 7. Svar
  1. Tackar ödmjukast :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 8. Stort grattis!!
  Själv jagar jag den första fortfarande.

  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar :) Om inte jag minns helt fel, så kan du inte vara många ören kort om miljonen. Starkt jobbat. Lycka till mot den andra "rackarn".

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 9. Extra kul att läsa detta inlägget när man själv är nära just 2:an!
  Blir verkligen en milstolpe att se fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var kula att höra. Du är snart där och lycka till mot 3:an :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 10. Fy faen vad det ska smaka gött:) Stort grattis och bra jobbat!!!
  Nu rullar din snöboll av sig själv.

  /K

  SvaraRadera
 11. Tack för det Koll på kontot :) Ja, nu börjar jag få upp farten på riktigt. Stort lycka till med dina investeringar.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera