onsdag 10 april 2019

Härlig utdelningsmånad - Krossar tidigare rekordNu har inte alla utdelningar kommit in på kontot för april månad, men jag kan redan nu konstatera att det blir ett nytt rekord. Jag kommer att erhålla ca 80 000 kronor netto en enskild månad, med tanke på att min högsta notering för en årlig utdelning låg på 68 000 kronor (2017).

Kan även meddela att vi kommer att spränga den svåra 6-siffriga utdelningvallen för årlig utdelning, det känns riktigt kul. Det känns som inget kommer att kunna stoppa vår familj för att uppnå ekonomisk frihet, vi kommer att vara där om dryga 7 år.

14 kommentarer:

 1. Grattis till fina utdelningar! För oss blev April en riktigt fin utdelningsmånad, främst pga att vissa banker flyttade sin utdelning från Mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt. Stort grattis till dig och fortsätt kämpa på. Det var likadant för oss, några utdelningar som normalt delar ut i mars flyttades till april månad.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Hej, grymt det! Kan du uppdatera er portföljsida? Den är inte så uppdaterad tror jag :)

  MVH Richard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Richard. Jag skall försöka uppdatera portföljen vid tillfälle :)

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Stort grattis! April bjuder på både fint väder och härliga utdelningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Har knappt varit i Sverige under april månad, dock är jag nu hemma och solen skiner. Dock är det riktigt kallt.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Härligt! Alltid lika kul att se att ens progress utvecklas enligt plan!

  SvaraRadera
 5. Tack Berns, hur kul som helst att se utdelningarna utvecklas åt rätt håll.
  Ser även att det går bra för dig, kul.

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
 6. Kul att se att ni nu är helt på banan. Kommer aldrig att hålla ett tempo men kämpar på och kommer också nå en del rekord i år. Stort lycka till! Hälsningar från ett härligt Spanien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dividendmama, Härligt att höra att ni slår rekord på rekord. Blir riktigt avundsjuk, när ni gottar Er i Spanien. Själv får jag vänta tills 2:a maj :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 7. Härligt att det blir nya rekord!!!

  För egen del så slog jag många rekord i "inkörda pengar" i början på 2000-talet som egen åkare,men då var man ju inte "bättre" än vad man hade lyckats köra in den senaste månaden.....Om jag istället för att köra/arbeta olagligt i ca 70-80 timmar/vecka,så skulle jag nöjt mig med att köra/arbeta lagligt i ca 40-50 timmar/vecka och ägnat 20-30 timmar till att förvalta mitt kapital på börsen,då hade jag antagligen varit ekonomiskt oberoende långt innan jag blev 50 år!Nu är jag 52 år och har valt att sluta arbeta och "leva snålt på mitt kapital" tills jag kan ta ut mina pensionsförsäkringar när jag fyller 55 år som är placerade i traditionella pensionsförsäkringar!(Jag skulle numera aldrig någonsin med facit i hand rekommendera någon att "låsa in" sina pengar i pensionsförsäkringar!!)Har jag "otur",så hinner politikerna ändra när jag får ta ut mina pensionsförsäkringar,så som de har gjort med min allmänna pension ifrån 61 år till 64 år!!!Lätt för Fredrik Reinfeldt att säga vi skall arbeta tills vi är 75 år,"när han har en god ekonomi och kan glida fram på en räkmacka".....Jag hade en kompis som avled 2008 när han var 53 år och det var en väckarklocka för mig att ingen lever för evigt!!!!En "pengamaskin" på börsen som stadigt lämnar utdelning är en bra början på att sköta om sig själv och sin egen ekonomi för att kunna njuta av det man gillar här i livet.Jag kommer att börja på en ny "pengamaskin" med utdelningsaktier i slutet av 2021 när mitt nuvarande kapitial är förbrukat och pensionspengarna börjar strömma in i massor.....det är skönt att jag tänkte efter lite på den "gamla GODA TIDEN" och satte av 35% av min lön i pensionsförsäkringar samtidigt som jag njöt av att byta till en ny personbil varje eller varannat år som ett exempel på "onödig lyx"!!Detta "tramset" med ca 4,5% av lönen inbetalt till tjänstepensionen som dagens anställda får,de blir bara enligt mig lurade att tro att de får en bra pension....hm hm hm......

  SvaraRadera
 8. Härligt att höra att du har nått den "ekonomiska" friheten :) Själv löneväxlar jag, då jag annars hade fått betala för mycket i skatt. Det är även rationellt ur synpunkten att jag kommer att lyfta pensionen vid 55 år. Jag tror att politikerna får svårt att röra den befintliga tjänstepensionen.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 9. Stort grattis till 2 mkr! Att även nått över 100 tkr i årliga utdelningar måste kännas super! Jag är väldigt glad jag med för 190418 nådde jag själv över 2 miljoners gränsen på min portfölj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för det Kalkyl. Det känns fantastiskt och känns som man kommer att nå målet till slut. Det var kämpigt i början, men nu går det av sig självt. Stort grattis till er, mycket bra jobbat :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera