måndag 22 april 2019

Inköp AbbvieEfter att jag ligger hyfsat tung inom finnans idag, var det nu dags att öka på min del inom läkemedelssektorn. Jag äger sedan tidigare GlaxoSmithKline och kan öka på mitt innehav där med 150 st aktier innan jag är nöjd. Men valet föll idag istället på Abbvie, som har tagit en del stryk det senaste året. Dagens kurs på 78 Dollar är inte jättedyrt direkt. Annars är det inte det lättaste att hitta billiga bolag i dagens klimat.

Det är ett kvalitetsbolag och jag slog till med en bevakningspost på 45 st aktier i Abbvie (drygt 30k). Kommer definitivt att öka på ytterligare vid tillfälle längre fram, vill komma upp i 200 aktier innan jag är nöjd med storleken.

8 kommentarer:

 1. Trevligt - Både köpet och målet med ett jämnt antal! Förutom Abbvie (som jag också nyligen gick in i) så sneglar jag mot CVS och Amgen. Vore trevligt med 10-15% av portföljen i läkemedel framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att vi sneglar på samma aktie. Då får vi hålla tummarna att det blir en bra investering på sikt. De andra bolagen har jag tyvärr inte kikat på. Läkemedel är inte fel att ha i portföljen när det kommer en lågkonjuktur.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Svar
  1. Underbart - Vi får hoppas att våra kloka hjärnor tog ett rätt beslut :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Hej!
  Spännande, jag tog in dem som ett nytt innehav i portföljen i måndags med :) är också på jakt efter några till aktier i Abbvie innan jag är nöjd. Håller med, det har blivit svårare att hitta attraktivt värderade bolag nu, det ska bli intressant att se hur bolagsrapporterna tas emot. Jag har tagit ett litet extra (långsiktigt) bett i spelsketorn nu. Har du kvar några innehav i spelsektorn? Har för mig att du bl a ägde Betsson tidigare?
  Mvh
  The Dividend Story

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Vi får hoppas att de kan gå ner en sväng till så att vi kan få köpa några till på rea :) Var själv inne idag och tog in lite Kindred. Bettson kan jag även ta in nu, den börjar bli lite intressant igen.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Tjena,
  Då sitter vi i samma båt =)
  Abbvie kommer prestera fina vinster från Humira fram till 2023 och de har nya preparat i pipeline som väntas omsätta mer än Humira från 2025 så om det rullar på bra kan Abbvie bli en riktigt fin investering härifrån. Den låga värderingen är delvis pga osäkerhet om de nya preparaten faktiskt går enligt plan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Tjena Petrusko, Härligt att höra :) Det är även min uppfattning, en riktig kassako. Vi får se hur rapporten artar sig imorgon. Jag köper gärna lite fler till ett något billigare pris...

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera