torsdag 12 september 2019

Inköp CastellumIdag slog jag till och köpte ett gäng Castellum. Kände mig aningen ambivalent inför detta köp, skall jag villigt erkänna. Sist jag köpte Castellum kostade de 115 kronor styck, idag kostade de betydligt mer. Hade inne en köporder på 193 kronor, efter ett par kundmöten loggade jag in och såg att ordern hade gått igenom. Köpte 250 stycken aktier och efter köpet äger jag 650 st, en bra bit under mitt mål som är 2 000 st aktier. Men trägen vinner till slut, har ingen större brådska.

Personligen så känner jag att priset inte är något fynd direkt, men jag har bestämt mig för att köpa vid lite större dippar helt enkelt och jag vill äga mer av detta fina bolag som höjt utdelningarna varenda år de har varit på börsen. På extremt fina bolag är det väldigt svårt att hitta rena fyndlägen. Rutger har köpt in massvis av aktier den senaste tiden och kursen toppade runt 217 kronor för ett par veckor sedan.

Bara att hoppas att resan nedåt håller i sig, då kommer jag att fortsätta att vara på köpsidan. Annars är portföljen på all time high, efter en rejäl uppgång senaste veckan. Inget jag bryr mig om direkt, men det gör att det egna kapitalet går upp igen efter ett par månader med svagt negativ utveckling. Det går fort i bandy...Men helst ser jag en rejäl sättning i marknaden så att man kan hitta lite fynd.

4 kommentarer:

 1. Inte lätt att bedömma om bra eller dålig kurs. Ångrar idag att jag inte köpte på 161 efter dipp från 172... Kraxas ju en del, bla pareto, om höga riktkurser på fastigheter. Grattis till 650st!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl,

   Det är sant, jag har fingrat på köpknappen så många gånger gällande fina bolag likt ovan, Fortnox, Investor mm. Missat många lägen som jag själv tyckte var aningen för dyra. De har tjurrusat på börsen och jag har varit besviken på mig själv. Nu går jag efter devisen "cry ones" om jag uppfattar dem som rimligt värderade.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. har 16-17 olika fastighetsbolag med castellum inkluderat, de går som tåget, sista köpet var igår och cibus, jag ligger dock i en annan division när det gäller summor att investera, blev iaf för 1700kr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var många fastighetsbolag. De har gått mycket bra under en tid nu, förutom den lilla dippen den senaste veckan. 1 700 kr är fina pengar och investera, bara att fortsätta på den inslagna vägen så blir summorna större och större :)

   Mvh
   /GL

   Radera