måndag 1 juni 2015

Månadsrapport majDå var det dags för mig att publicera den 30:e månadsrapporten sedan jag startade denna dagbok, tiden fullkomligen flyger förbi. Nu börjar det även närma sig semester, fem veckor runt om i Asien, det skall bli helt underbart att komma iväg och umgås med familjen. Det blir en hel del sol och bad, men även storstad samt en del äventyr som är inplanerat.

När det gäller vårt sparande fortsätter vi med att mata på med sparkvoter överstigande 60%, vi uppvisar en helt otrolig jämnhet i vårt sparande för tillfället, vi har en del förhoppningar om att vi kan fortsätta på den inslagna vägen.

Juni månad borde inte bli så tokig den heller, då vi erhåller lite extrainkomster i form av återbäring, pengar som vi har lånad ut till staten tyvärr. Inget jag är ledsen över direkt utan vi tar tacksamt emot dessa pengar.

Vidare är har vi köpt i MTN Group, erhållit utdelningar på 1 275 kr netto, amorterat de "vanliga" 3 000 kr, drygt 33 000 kr har gått in på aktiedepån samt att aktieportföljen har passerat en halv miljon kronor.


6 kommentarer:

 1. Kalas! Snart är portföljen återställd, men nu med mycket litet huslån... Öka i BHP?

  /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej H,

   Portföljen börjar närma sig tidigare nivåer med stormsteg, vilket är kul. Det kan absolut eventuellt bli en ökning i BHP, det finns även några andra bolag under radarn.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Duktigt att ha sparkvot på över 60 %! Jag har som mest haft 53,5% av min nettoinkomst vilket jag är glad över. Tack för en bra och inspirerande blogg!
  /Rikedom

  SvaraRadera
 3. Hej Rikedom,

  Tackar.
  53,5% är riktigt bra sparkvot, själv hade jag problem med den nivån för ett par år sedan. För tillfället har vi fått ännu bättre förutsättningar vilket gör att vi kan nå nivåer över 60%.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 4. Imponerande utveckling! Ni är lite där man själv vill hamnar framöver.

  SvaraRadera
 5. Hej Kanjagblirik Motmiljonen,

  Har man väl bestämt sig är jag övertygad om att man kommer i mål till slut, det tar bara lite olika tid beroende på förutsättningar. Är helt på det klara att ni kommer att befinna Er där i närtid.

  Lycka till och fortsätt kämpa.

  Mvh

  SvaraRadera