fredag 5 juni 2015

Utdelningar i barnportföljen
Samtliga utdelningar i barnportföljen för maj månad har kommit in på kontot, det blev till slut 685 kr från Deere, Statoil och Northwest. Utdelningarna fram t.o.m. maj månad ligger på knappa 5 500 kr, vilket inte är så tokigt.


9 kommentarer:

 1. Många bäckar små, som man säger...

  SvaraRadera
 2. Hej Johan,

  Nja, jag tycker allt att det är rätt stora bäckar :) Det kan allt bli en rejäl slant (varje månad) till slut, vilket alltid underlättar om pengarna används till rätt saker.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 3. Det är en rätt bra slant för vilken ickevuxen som helst!

  SvaraRadera
 4. ja vissa har en helt annan förutsättning för att kunna lyckas i livet.
  Har lekt stalker och räknat ut inköpspris för barnportföljen.
  Och kom fram till 256.321kr.
  Utdelningarna är inte så stora men helvete vilken portfölj att ha som barn.

  Har ni funderat hur ni ska introducera barnen till sin stora summa pengar dom kommer få senare i livet? Måste dom sköta sig på ett speciellt sätt, att dom ska bevisa att dom kan hantera pengar och är vuxna nog.
  Eller kommer ni bara ge dom den när dom blir 18 och säga "grattis på födelsedagen"

  Hoppas jag själv kan ge en sådan stor summa åt mina barn en dag i livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Zacapa,

   Du har helt rätt i att alla har olika förutsättningar. Detta var inga förutsättningar som jag var uppvuxen med, utan jag har haft en målmedvetenhet och en hel del tur när det gäller den ekonomiska biten. Jag är ödmjuk och nu passar jag på och smider medans järnet är varmt. Ovan förutsättningar kan förändras väldigt snabbt.

   Jag har funderat en hel del över när barnen fyller 18, men har tyvärr inte kommit i mål ännu. Det är i.o.f.s. inga problem, då jag har några år på mig och smida ihop en plan.

   Mvh

   Radera
 5. @GrazingLady
  Insåg i efterhand att det är rätt stora bäckar :) Mina barns utdelningar ligger på motsvarande 100 kr / månad respektive 260 kr / månad i dagsläget. Jäkligt kul att se snöbollen rulla på.

  @Zacapa

  Har själv samma funderingar angående 18-årsdagen. För egen del är det rätt många år kvar tills det blir aktuellt för mina barn.
  Har själv erfarenheten att få drygt 110 000 kr på 18-årsdagen, en ansenlig summa för nästan 20 år sedan. Pengarna var borta inom loppet av 6 månader... Eller borta och borta, drygt hälften investerades i mitt företag jag startade, som genererade inkomster under några år som vida översteg insatsen.
  Poängen är väl att man som förälder drivs av tanken att man inte vill låta sina barn begå misstag, man vill sina barns väl.
  Det kanske inte bör vara så att pengarna ska tillfalla barnen på 18-årsdagen heller. Endel menar att det kan finnas en vits med att de själva får gå "den hårda vägen". :)
  Om man nu ska låta pengarna tillfalla sina barn på 18-årsdagen får man som förälder samtidigt kvittot på om man fostrat sina barns ekonomiska sinnelag väl under deras uppväxt.

  Intressanta frågeställning som väcker mycket diskussioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj!
   Vilken grej att få så pass mycket pengar.
   Men tror att om barn är uppväxta med så pass god ekonomi så tror jag det inte blir en sån grej att få så pass mycket pengar.
   Själv fick jag inte ett öre förutom ett fint kalas osv.

   Vet inte om jag ska ha barn, men vill gärna finnas för mina bröders barn på ekonomiskt vis.
   Skulle jag få barn så kommer dom att få en liten summa när dom fyller 18 och sedan resten när dom fyller 23-25 då jag tror man mognat.
   Eller att man på vis kan bevisa att pengarna skall gå till något bra som bostad, utbildning eller bil.

   Radera
 6. Hej Johan,

  Visst är det härligt med medvind 100-300 kr blir härliga utdelningar med ränta-på-ränta-effekten :)

  SvaraRadera