fredag 24 juli 2015

Inköp Kinder MorganJag passade på och återinvestera utdelningarna från juni månad i Kinder Morgan, pengarna räckte till 7 st aktier som kostade 36,88 USD samtidigt som bolaget kommunicerade ut att de höjer utdelningen med ett cent till 0,49 USD. Dollarn kostade 8,61.

8 kommentarer:

 1. Investerade i två andra bolag idag som jag vill öka ägandet i, men till nästa månad så ska det handlas antingen Realty income eller Kinder morgan, vi får se.

  Såg att Richard köpt ytterligare 100k aktier, snart äger han väl ensam ägare i företaget ;)

  SvaraRadera
 2. Intressant att du nu tankar amerikanska aktier. Hur tänker du kring FED (eve. sänkning torde leda till lägre dollar tillika något lägre aktiekurser) och en eve. höjning av Ingves här på hemmaplan? Jag tror ej den svenska räntan kommer höjas detta år, men väl 2016.

  Anledningen att jag skriver är att även jag funderar på att ta en del av min krigskassa och nu köpa KIM, J&J, City samt AIG. Jag bygger just nu en utdelningsportfölj och de pengar jag investerar är på minst +10 år. Således är ju räntan/FED mm. inte ett "problem" men samtidigt är det det, då jag gärna vill kunna ha en sådan behaglig tillika lyckad resa som möjligt.

  Bra och inspirerande blogg!

  /Sofokles-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles,

   Tackar och tack detsamma. Jag kan helt ärligt säga att jag inte lägger mycket vikt kring vare sig FED eller den gode Ingves. Vid en första anblick kan dollarn tyckas dyr (gått upp drygt 30% på ett år), men är övertygad om att det jämnar ut sig över tid, speciellt om du nu är så långsiktig som du anger ovan. Det är själva bolagen som jag fokuserar på.

   Kinder Morgan, är en nobrainer på dessa nivåer (min egna uppfattning), J&J vill jag ha ner någon/några dollar till men är samtidigt ett fantastiskt företag och kommer aldrig att vara billigt. City är jag inte intresserad av, alldeles för dålig direktavkastning, AIG är jag inte heller jättesugen på utan det finns andra intressanta alternativ inom den branschen som just nu är lite för dyra för min smak.

   Mvh

   Radera
  2. Tack för ditt svar. KIM är verkligen en "nobrainer" just nu, som du skriver och visst har du rätt med FED/Ingves. Jag räknar med minst 1-2 krascher/kraftiga korrektioner inom 10 år så varför då bry sig om valutan/räntan just nu (kommer ej sälja utan bara köpa under krascherna). Dock är frågan om det just nu är värt att ta av krigskassan (30% av mitt totala kapital är just nu krigskassa)....hmm.

   Tusen tack!

   Radera
  3. Det är inte det lättaste beslutet att ta...Lycka till :) Min portfölj är inte så stor i dagsläget utan jag försöker låta mina pengar arbeta för fulla muggar (givet att det finns intressanta bolag att köpa in till trevliga värderingar). Det blir aktuellt med en kassa när jag börjar närma mig lite mer betydande belopp.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
  4. Tack!

   Således ligger du nästan inne med allt ditt kapital i olika bolag? Har flera vänner som kör samma och jag ser såväl för- som nackdelar med det. Fördelar är att de hela tiden arbetar. Visst, en krasch inträffar men pengarna fortsätter arbeta (utdelningar samt värdeökning då allt vänder) men visst är det också skönt att veta att när/om denna inträffar kan jag köpa lite mer på rea? Haha...finns inga rätt/fel :)

   Radera
  5. Hej, Nja inte riktigt utan jag har även "investerat" en hel del kapital i bostaden i form av amorteringar. Ca 20% av vårt egna kapital är i aktier.

   Vi ökar på vårt löpande kassaflöde med ca 6-7% varje månad, vilket innebär att om vi inte köper några aktier en enskild månad skulle vår kassa motsvara ca 13% vid nuvarande nivåer vilket gör att vi snabbt får ihop en kassa om det inte skulle finnas något intressant att hitta på marknaden.

   När det väl sker en rejäl krasch, har jag även "muskler" att använda mig av då jag knappt har någon belåning på huset.

   Mvh

   Radera
 3. Hej Zacapa,

  Härligt, visst är det kul att handla aktier :) Båda bolagen ligger på bevakning, och jag har gjort ytterligare inköp i ett av bolagen, mer om detta i ett separat inlägg. Den gode Kinder vilar verkligen inte på hanen!

  Mvh

  SvaraRadera