tisdag 21 juli 2015

Inköp Royal Dutch Shell PLC (B)Av bara farten, fortsatte jag att sätta sprätt på kassan. Köpa billigt i energisektorn, ja tack. Det blev 20 st aktier i brittiska Shell som kostade 55,63 USD, det är ett pris jag är väldigt nöjd med. Sektorn har lite motvind för tillfället, men jag är övertygad om att kommer att tjäna enorma mängder med pengar även i framtiden. Köpet gjordes den 8 juli och dollarn kostade 8,46.

Det är bara att passa på att handla billigt när branscher har tillfälliga problem, under tiden ser man till och ta fram casinoskrapan och hämtar hem utdelningen var tredje månad.

6 kommentarer:

 1. Shell har sitt huvudkontor i Holland.

  SvaraRadera
 2. Hej Fredrik,

  Jag är mycket väl medveten om detta, men vad vill du sagt med ovan? Jag betalar ingen källskatt på mina aktier då ADR:en inte följer Amsterdam utan London.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 3. Hej GrazingLady!

  Tack för en bra blogg. Har följt dig en tid utan att kommentera.

  Gillar din strategi att handla i branscher med tillfälliga(!) problem. Något jag själv försöker praktisera så ofta det bara går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsseglaren,

   Tack, det var snällt sagt. Man vill ju inte handla när det går som allra bäst för företaget, utan man vill ju gärna handla när det är hyfsat billigt och det är aldrig (nästan) billigt när det inte finns ett moln på himlen.

   Mvh

   Radera
 4. När du skrev "brittiska Shell" så började jag också undra vad jag missat.

  SvaraRadera
 5. Jag förstod inte att du hade köpt ADR frân London. Mitt fel.

  SvaraRadera