söndag 19 juli 2015

Inköp Norfolk SouthernYtterligare inköp har gjorts under juli månad, denna gång fastnade jag för Norfolk Southern det blev till slut 15 st aktier som kostade 85,90 USD styck. Dollarn hade rusat upp till 8,46 vid inköpstillfället.
Köpet gjordes Onsdagen den 8 juli.

Bolaget har letat sig ner från ca 120 USD till 85 USD, jag hoppas att Norfolk Southern kommer att befinna sig på nuvarande nivåer så att jag kan fortsätta ackumulera fler aktier i lugn och ro. Det enda som man hade kunnat önskat sig var en betydligt billigare dollar. Ja, ja, man kan inte få allt...

Visst är härligt att nätmäklarna har sänkt courtaget, vilket gör att man inte behöver handla för runt 25 tusen varje gång (utländska aktier) utan kan göra ett inköp för ca 10 tusen utan att courtaget skall äta upp en för stor andel.

4 kommentarer:

 1. Jag har förstått att det är förmånligt på tom 3500 på Avanza.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Ja, de har sänkt courtaget till 1 USD från tidigare 12 USD i.a.f på min nätmäklare.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Bra bolag, jag kommer kanske köpa en post framöver, just nu favoritiserar jag UNP framför NSC. Ja nu kan man handla/sälja för 1 dollar, gissningsvis sneglar svenskar lite oftare på amerikanska bolag med nuvarande låga courtage.

  SvaraRadera
 3. Hej,

  NSC samt UNP är de bolag jag bevakar inom sektorn. En sådan kraftig sänkning av courtaget gör det naturligtvis mer intressant att handla i mindre poster. Själv vill jag ha in svenska bolag men de är lite för dyra för min smak för tillfället.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera