fredag 31 juli 2015

Månadsrapport juliÅterigen är det dags för en månadsrapport, denna gång för juli månad. Herrejäklar vilken månad, vi slog till med ett för oss svårslaget rekord 74,82% i sparkvot, månaden efter en 5 veckors semester i fjärran östern! Detta är helt sanslöst för en familj med 4 personer som inte har några astronomiska inkomster och som inte anammar ett liv likt bloggarn "Miljonär innan 30" utan har en helt annan syn på livet.

Nog om detta. Vi amorterade de vanliga 3 000 kronorna, satte in 36 000 kr på aktiekontot, erhöll dryga 2 000 kr i utdelningar samt lade undan 5 500 kr till en framtida resa. Snittet på vårt sparande under 2015 överstiger nu 40 000 kr per månad, frågan är om vi någonsin kommer att tangera de nivåerna igen?

Som jag har påpekat tidigare är det extremt viktigt med ett högt sparande de första åren om man nu vill uppnå ett oberoende på relativt kort tid. Vi resonerar enligt följande principer:

 • Bita ihop en kort tid i början av sin sparkarriär (3 - 5 år) med ett stenhårt sparande
 • Efter 3-5 år drar vi ner på sparandet rejält med ca 5 000 - 8 000 kr per månad
 • Vi har blivit rejält varma i kläderna på att hålla nere räkningarna på en låg nivå samt blivit duktiga på leva på en fastställd budget, vilket för oss kommer att bli en "baggis" att spara undan 25 000 kr i månaden de sista åren givet att förutsättningarna bibehålls. 

 6 kommentarer:

 1. Grattis till helt grym sparkvot, imponerad!
  Om ni håller samma takt framgent kan ni pensionera er redan om 7-8 år (enligt SWD 4 %).

  Fråga:
  Räknar ni in utdelningar och tjänstepension i er sparkvot eller avser det endast lönen?

  Hälsar Utdelningsseglaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt sagt.

   Vi har helt klart ett ett bra momentum i vårt sparande för tillfället. Tanken är inte att sälja av utan det är utdelningarna som vi delvis skall leva av. Vi räknar in samtliga inkomster i vår sparkvot, dock Ej några som helst pensionsavsättningar, vi ser mer det som grädde på moset.

   Mvh

   Radera
 2. Hej!
  Grattis till en grym månad! Kul att följa er resa. Ni har investerat en del inom oljebranschen, hur ser du på utvecklingen inom denna bransch närmaste 1-2 åren och vad är dina tankar kring peak oil?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar.

   Om jag skall vara helt ärlig har jag ingen aning om hur oljan kommer att utvecklas kortsiktigt, men jag är ganska övertygad om att priset på olja kommer att komma tillbaka till betydligt högre nivåer på sikt. Under tiden tar jag tacksamt emot utdelningar som jag återinvesterar i andra fantastiska bolag.

   Mvh

   Radera
 3. Som alltid brukar jag vara imponerad över er sparkvot men den här gången har ni verkligen överträffat er själva - 75 % är rätt galet.

  Det jag gillar med ert sparande är att trots era nivåer inte verkar göra något avkall på vardagslivet :-)

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Chansar Mest,

   Tack, ja denna månad var verkligen något utöver det vanliga. Som altid gäller dock att vara ödmjuk när det går bra.

   Vi är i grund och botten livsnjutare bägge två och vi försöker verkligen att ha njuta under tiden vi gör denna "resa". Det finns vissa saker vi absolut inte vill göra avkall på samtidigt som vi försöker hålla utgifterna i någorlunda schack. Hittills har det gått över förväntan och jag känner att vi håller en hyfsad bra balans mellan sparande och leva i nuet :)

   Ser även att ni går som tåget och har inte många år kvar till ni själva kan bestämma hur ni vill att dagarna skall se ut...Bra jobbat.

   Mvh

   Radera