måndag 4 januari 2016

Inköp Hennes & MauritzEfter en rejäl rekyl i HM, bestämde vi oss för att fiska upp 189 st aktier i Hennes & Mauritz. Vi betalade 289,20 kronor per aktie. Vi äger nu totalt 389 st av detta underbara bolag, men det finns utrymme för massvis av mer aktier i detta bolag, som garanterat kommer att vara vårt största innehav när vi är färdiga med vår portfölj.

Det börjar äntligen bli lite roligare med köp av aktier, nu när kvalitetsbolagen går söderut, det får gärna fortsätta på det viset under en lång tid så att vi hinner med och handla på oss rejält med aktier. T.o.m Starbucks samt Disney går ner rejält, härligt!

7 kommentarer:

 1. Förlåt en okunnig. Går Starbucks och Disney ner betyder det väl det att förlusterna ökar. Att portföljen minskar i värde.

  Med vänlig hälsning

  lars

  SvaraRadera
 2. Hej Lars, helt riktigt att portföljen minskar i värde, men jag är nettoköpare och vill handla på mig rejält med aktier i dessa bolag, då vill jag att de skall sjunka i värde så att jag kan handla billigt. Om min portfölj minskar i värde rör mig inte i ryggen, däremot kan de gå upp när jag är fullinvesterad i innehavet, men det kommer ta lång tid innan jag har köpt färdigt.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför vill du att bolagen ska sjunka i värde, dvs att bolagen går sämre genom minskad försäljning och genom att tjäna mindre med pengar tex pga sämre marginaler, ökade kostnader osv?
   Men du kanske menar att du vill köpa aktier i bolaget för ett lägre pris men att bolaget gärna får fortsatt expandera och tjäna mer pengar?

   Om du däremot vill köpa aktier i bolag som till slut kommer att gå i konkurs och läggas ner så verkar det enklare att bara skänka bort dina pengar till någon annan?

   Radera
  2. Från en anonym till en annan;
   Tror du att H&Ms försäljning har sjunkit med 5% den 5/1-2016 bara för att aktiekursen gjorde det? Om så är fallet får du nog tänka om!

   Jag gjorde som Lady och ökade i H&M igår.

   Radera
  3. @anonym 1: "Då vill jag att det skall sjunka i värde" Det skall naturligtvis stå pris och inte värde, men ibland går det för fort. Som @anonym 2 påvisar så serveras marknaden med nya priser varje sekund, det har inget med försäljningen att göra. Om bolagen delar ut pengar och har så gjort i decennier innebär det sannolikt att bolaget tjänar pengar och kommer fortsätta på den inslagna vägen.

   Jag delar inte din uppfattning om att HM troligtvis kommer att gå i konkurs.
   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Ska man köpa aktier som går ner? Betyder nergången att bolaget kommer gå bra i framtiden?

  SvaraRadera
 4. Nej, en nedgång betyder absolut inte att ett bolag kommer att gå bra framöver. Vad menar du med att "ska man köpa aktier som går ner"? Ledsen, men jag förstår ingenting. Visa mig en aktie som aldrig går ner i pris, så skall jag endast äga den aktien i hela mitt liv och aldrig äga någon annan aktie.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera