tisdag 12 januari 2016

Utdelning Philip MorrisPhilip Morris var första företaget i vår portfölj som delade ut pengar till oss under 2016. Vi erhöll 1 628 kr netto, dollarn kostade 8.51. En riktigt bra start på året och ett bolag som verkligen står pall när det börjar bli lite oroligt på börsen.5 kommentarer:

 1. Japp, folk röker när de är nervösa..

  SvaraRadera
 2. Jag fastnade häromdagen i en jämförelse i direktavkastning mellan två av mina innehav. PM på 4,68% samt BNS på 5,85%. Är det bara jag som tycker BNS utdelning ser betydligt säkrare ut på sikt (payout ratio, höjningshistorik, potentiella hot)? Dessutom torde CAD ha mera uppsida än USD. Men jag är bara amatör så är säkert ute och cyklar.

  SvaraRadera
 3. Först och främst är detta två helt olika bolag i olika branscher. Anledningen till den större procentuella direktavkasningen är väl att BNS har gått lite kräftgång på börsen en under en tid, medans PM är väldigt stabil. Jag är inte orolig att PM inte skall kunna fortsätta och höja utdelningarna, de har haft motvind ett bra tag när det gäller valutorna mot USD. PM är en pengamaskin och kommer kunna kompensera minskad försäljning med prishöjningar, kraftiga återköp av egna aktier, det är min tro. Naturligtvis så är även jag amatör.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, har båda och säljer inte. Men nya pengar går nog snarare in i BNS än PM.

   Radera