måndag 18 januari 2016

Utdelningar barnportföljÅret sista månad blev en bra utdelningsmånad för barnportföljen när det gäller den äldre grabben. Han erhöll 1 399 kr, de som bidrog var Exxon, Northwest Healthcare, BP samt McDonald's. Dryga 14 000 kr på ett år kommer att bli en bra plattform att bygga vidare på. Den yngre erhöll tyvärr inga utdelningar denna månad.

7 kommentarer:

 1. Ni har inte funderat över att ha en gemensam depå åt barnen som de delar på så det blir rättvist längre fram? Utvecklingen kan ju skilja flera hundratusen baserat på timing och innehav...mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har funderat i de banorna, men vi har valt att ha separata portföljer. Dels för att försöka plantera ett intresse kring ekonomi samt en utbildning som kommer att pågå under flera år tills de har lärt sig grunderna.

   Naturligtvis kommer vi att kompensera den lille grabben med motsvarande belopp, när den dagen kommer. Det kan vara skönt att ha en insats till en lägenhet samt en portfölj med kvalitativa aktier, den dagen de flyttar ut.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 2. Fick ynglingen 14 lax i utdelning 2015? Om han fortfarande är relativt ung så kommer han ha en stor satans snöboll att ta över när han fyller arton! Grymma är ni! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har det väl förspänt, lite skillnad mot en själv i den åldern. Dessutom har han många år kvar tills han är 18 år, men pengarna är öronmärkta för bostad samt en början på en portfölj med aktier som han skall (förhoppningsvis) förvalta själv när han är mogen.

   Å andra sidan var det betydligt enklare för vår generation att ordna en bostad än det är för nuvarande. Det krävs tyvärr en ansenlig summa för att ha råd med en bostad nu för tiden.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Varför olika aktier till barnen?

  SvaraRadera
 4. Det har att göra med att en del aktier var väl dyra vid inköpstillfället. Man kan inte betala vad som helst för en aktie även om det är kvalitet.

  Med vänlig hälsning,

  SvaraRadera
 5. Spännande det här med sparande till barnen. Själv har jag valt att ha bägge mina barns sparande i en gemensam kapitalförsäkring:)

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera