onsdag 1 maj 2019

Tajming - Ibland har man turAlla vet att man måste ha lite flyt med rätt tajming. Exempelvis när man börjar investera, så var det lite lättare att börja köpa aktier i slutet 2009 än det var i slutet av 1999, då börsen gick ner i 3 år i rad. Man hade fått en betydligt behagligare resa samt kursutveckling runt 2009. Men nu skall jag inte skriva om aktier.

Jag har en kollega som precis har köpt en lägenhet i Spanien. Han har köpt i ett område som ligger ca 10-15 minuter från oss med bil. Grejen är att han har haft lite oflyt med tajmingen när det kommer till valuta, det skiljer ca 300 000 kronor mot när vi köpte för 2 år sedan bara i valutaförändring. Vidare skiljer det 780 000 kronor (om man hade handlat den idag) mellan vår lägenhet och de som håller på att byggas ca 200 meter från oss. Samma takterass med exakt samma yta samt planlösning, dessutom med samma byggare. Det skiljer endast 2 år emellan, helt galet. Ibland skall man ha lite flyt, men det är inget vi fäster någon vikt vid, då lägenheten skall behållas under många år framöver.

Nu är det dags att packa väskan, för nu vankas det Spanien för min del. Känns skönt när väderrapporten för Västsverige känns sådär, ca 7 grader varmt kommande dagar... Ikväll smäller det, Liverpool skall försöka ta sig förbi Barcelona i semifinalen till CL, det blir spännande och jag hoppas på ett bra resultat och ta med till Anfield.

14 kommentarer:

 1. You Never Walk Alone =)

  Gläds med Er!

  /Sofokles

  SvaraRadera
 2. Tackar :)

  You'll Never Wall Alone
  /GL

  SvaraRadera
 3. Grattis, jag älskar dig GL (men saknar tabellerna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack var du är snäll. De kommer, behöver bara samla på mig lite motivation :)

   Radera
 4. Tycker verkligen om din blogg. Trevlig utlandsvistelse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt sagt :) Det var en fantastisk vecka med härlig värme.

   Mvh
   /GL

   Radera
 5. Gillar din blogg och att du håller på Barca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt sagt :) Ledsen Stefan, LFC-supporter här. Vilken galen vändning på Anfield...

   Mvh
   /GL

   Radera
 6. Man måste ha lite tur i livet med! Trevlig semester. PS mycket bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, ibland har man flyt och emellanåt lite otur :) Tack, har haft en underbar semester med mycket sol, värme samt god mat.

   Mvh
   /GL

   Radera
 7. Alltid lätt att vara efterklok :)

  Men typ 2010 måste det varit väldigt billigt att köpa bostad i Spanien för oss svenskar? Kronan rekordstark och spanska fastighetskrisen härjade väl som värst då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalle,

   Det är alltid lätt med facit i hand :) Om inte jag är ute och snedseglar, så bottnade det runt februari 2015. Ni har säkerligen rätt att euron var betydligt billigare 2010, men det hade inte bottnat då.

   Mvh
   /GL

   Radera
 8. Gött, då gjorde du och mannen ett bra tajmat köp.

  Hoppas det blir ett par fina sommarveckor i Götet denna månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, som det ser ut nu så var det ett bra köp. Det kan dock förändras, men inget vi bryr oss om, utan vi skall ha kvar lägenheten i många år. Kan bara hålla med dig, det är dags för lite sommarväder nu...

   Mvh
   /GL

   Radera